Ca/Aficionat

From Hattrick
Aquesta pàgina descriu els aficionats referint-s'hi molts cops com a supporters. Per altres usos de supporter, consulteu Supporter (desambiguació).

Els aficionats són molt susceptibles; una setmana ets un rei i un heroi, i la següent estan furiosos amb tu! La base del teu club d'aficionats es compon d'incondicionals i devots. No abandonaran l'equip per uns quants resultats dolents, però la seva grandària depénd de les teves sorts i desgràcies. Un club d'aficionats sòlid triga unes quantes temporades en construir-se, així els equips que es troben en les divisions més altes són generalment els que tenen un major nombre d'aficionats.

Cada equip nou comença amb 100 aficionats. Aquesta xifra canvia en cada actualització diària el dia després d'un partit que s'hagi fet al teu país (ja sigui de lliga, de copa o amistós). El número d'aficionats nous dependrà de l'estat d'ànim en què es trobin i de la mida del club respecte a la divisió on juguen. Cada divisió té un límit màxim de número d'aficionats. Com més a prop es trobis d'aquest "sostre", més difícil serà que vinguin nous aficionats.

Circumstàncies especials[edit]

Si perds un partit de copa el club d'aficionats no ho trobarà apropiat, però no et preocupis quan això passi.

Quan el teu equip ascendeixi de divisió, els aficionats, exhultants, vindran en massa al teu club, traduïnt-se en un augment del 10%. De la mateixa manera, si baixes de categoria, els aficionats, descontents, marxaran amb la mateixa intensitat, reduint el número en un 10%.

Si canvies el nom del teu equip o bé canvies de regió, un 3% dels teus aficionats també marxaran.

Expectatives de la temporada[edit]

Des de la temporada global 35 els teus aficionats tenen expectatives de la temporada pel que fa al teu paper a la lliga. Es basen en la teva trajectòria anterior. Els aficionats d'un equip que acaba de pujar tenen poques expectatives a la nova divisió, mentre que els d'un equip que acaba de baixar esperar que com a mínim es lluiti per tornar a pujar.

Expectatives del partit[edit]

Els aficionats també tenen les seves expectatives en cada partit oficial que jugui el teu equip. L'expectativa del partit està influenciada per les expectatives de la temporada que tenen els dos equips que s'enfrontaran al principi de cada temporada però a mesura que avança la lliga la posició que ocupi cada equip i la diferència de punts que hi hagi tindrà una influència més important. Generalment els aficionats tenen més expectatives quan jugues a casa.

Estat d'ànim dels aficionats[edit]

L'estat d'ànim dels aficionats millora quan el teu equip guanya partits (especialment a casa), marca molts gols, o totes dues coses a l'hora. Millora més quan el resultat del partit és millor del que els aficionats esperaven però de la mateixa manera afecta negativament si les coses han anat pitjor. L'estat d'ànim dels aficionats és crític a l'hora de fer venir més públic als teus partits de casa, i per tant, per tenir més recaptació amb la venda d'entrades.

  • Marca tants gols com sigui possible
  • No perdis
  • No et quedis sense marcar
  • Satisfés les expectatives dels teus aficionats

Els resultats quan jugues fora tenen un efecte menor.

Actitud de l'equip[edit]

Quan dones l'ordre de jugar relaxats als teus jugadors o bé que facin el seu partit de la temporada també influencies la reacció dels aficionats respecte al resultat final d'aquest partit. Si el resultat és l'esperat (o millor), jugar relaxat reduirà l'efecte positiu i el partit de la temporada augmentarà l'efecte positiu. De la mateixa manera, si el resultat és pitjor de l'esperat, jugar relaxat augmentarà l'efecte negatiu i el partit de la temporada reduirà l'efecte negatiu.

Diners a caixa[edit]

Si tens molts diners a caixa, els aficionats són més dificils de fer contents perquè saben que tens calés per fitxar i aconseguir les expectatives. La reacció dels aficionats dels equips rics és més forta quan el seu equip perd i més suau quan guanya que no pas la dels equips pobres. Com més diners tinguis, més important serà la susceptibilitat que tinguin.

"Sostre" d'aficionats[edit]

El "sostre" d'aficionats és el nombre màxim de persones que pot tenir el club de fans d'un equip. Com més s'aproximi a aquest límit, la quantitat de nous aficionats s'anirà reduïnt lentament, fins i tot se'n podria anar-ne algun. La xifra exacta d'aquest "sostre" es desconeix, no obstant, cada divisió té un límit superior a les que estan per sota d'ella.

  • Hi ha un estudi que ha analitzat l'entrada de nous aficionats amb la mida del seu club [1]

Enllaços externs[edit]

  1. ^ Estudi del "sostre" d'aficionats (en romanès)