Hu/Értékelések

From Hattrick
Revision as of 02:27, 3 November 2012 by -Blackfire (talk | contribs)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigationJump to search

A meccsértékelések

A lejátszott mérkőzések után a szöveges mérkőzésriport mellett tekintheted meg a két csapat értékeléseit.

Az értékelések eredménye két értékből adódik össze:

  • Elsődleges érték – ugyanaz a skála, amellyel a játékosok képességeit is jelöljük (pl. gyenge).
  • Másodlagos érték – négy lehetséges érték egyike: éppen, átlag alatt, átlagos, átlag felett.

Ezek alapján láthatod, hogy milyen jól vagy rosszul teljesített a hét csapatrész az adott mérkőzésen. Ha a középpályád jobb volt az ellenfeledénél (pl. a tiéd „megfelelő”, míg az övé „gyenge”), akkor valószínűleg többet birtokoltad a labdát, és így a gólszerzési esélyeid is jobbak voltak. A védekező- és támadóértékeléseidet térben elképzelve hasonlíthatod össze (pl. a bal oldali támadást a jobb oldali védelemmel).

Vedd figyelembe, hogy ezek az értékelések a meccsriport végén a teljes mérkőzés idejére vonatkozó átlagértékelések! A pontosabb értékeléseket 5 perces időintervallumra bontva, az Az értékelések részletei fülre klikkelve nézheted meg.

Az értékeléseket gyakran felosztják támadóértékelésekre, védekezőértékelésekre és középpályaértékelésre (más néven csapatrészértékelések).

A csapatértékelések nem összekeverendők a játékosértékelésekkel!

Az értékelés mint a csapat erősségének mutatója

Alapesetben a Hattrick nem nyújt olyan összefoglaló értékeléseket, amelyek segítségével megállapítható egy csapat ereje, hogy össze tudd hasonlítani más csapatokkal, vagy követni tudd a fejlődését. A legegyszerűbb mutató a játékosok csillagszáma, amelyet a meccs után kapnak. A csillagszám összehasonlítása azonban nagyon pontatlan és megtévesztő módszer a csapatok erejének megítélésénél. Így az elszánt Hattrickezők újabb módokat találtak a csapatértékelések összehasonlítására. A legnépszerűbb lehetőségek a következők: a HatStats, a LoddarStats, a VnukStats, illetve a PStats.

Érdemes észben tartani, hogy ha magasabbak is a csapaértékeléseid az ellenfeledéinél, még messze nem biztos, hogy megnyered a meccset.

Lásd még