Hu/Überszélső

From Hattrick
Revision as of 07:37, 10 May 2012 by Dzsoo (talk | contribs)
Jump to navigationJump to search
INTERWIKI

· English · Magyar ·

Az überszélső (angolul combo wingernek, ill. possession wingernek is hívják) egy magas Szélsőjáték és Játékszervezés képességgel rendelkező játékos. Az Átadás, illetve a Pontrúgás szintén fontos követelmény az überszélsőknél.
Az überszélsők célja a magas szélsőtámadás-, és középpálya-értékelések egyidejű biztosítása, amellett, hogy meghagyják a lehetőséget a különféle egyéni utasítások (pl. támadó vagy közép felé) használatára is.
A legjobb überszélső valamilyen értékes specialitással is bír, amely további pluszt jelent a csapatnak. A klasszikus választás a „Gyors” überszélső.

Eredet

Az überszélső kifejezést az amerikai Basil_II (csapat: Byzantines, teamid 8174) használta először a Wing – Market & Discussion föderációban.

Hatása a fizetésre

A játék bérszerkezete miatt az überszélsők fizetése alacsony azokhoz az egydimenziós játékosokhoz képest, akik ugyanilyen mértékben járulnak hozzá a csapatértékelésekhez. Amikor ezt az elméletet bemutatták, kb. az edzésgyorsaság változásával egy időben, az überszélsők (mint többdimenziós játékos) jelentették a legjobb és legnyilvánvalóbb módszert a magas fizetések elleni harcban. Az újabb fejlesztések, például az újabb edzéstípusok, a védekező csatárok és a különféle ellentámadási taktikák több lehetőséget nyújtanak egy jó menedzsernek ahhoz, hogy maximalizálja csapata ár/teljesítmény arányát.

Überszélső edzése

Az überszélsők képzése óhatatlanul hosszabb, mint az egydimenziós játékosoké, így sokkal tovább kell edzeni őket. Ezenfelül mivel a játékosoknak nemcsak egy képességét kell edzeni, a menedzsereknek vagy edzést kell váltaniuk a másodlagos képesség edzéséhez, vagy olyan játékosokat kell vásárolniuk, akik már magas elsődleges képességgel rendelkeznek – így ezeket a játékosokat sokkal nagyobb kihívás edzeni, mint a régi edzésfajták mellett maradni. Mivel a lehetséges überszélső ifik nagyon ritkák, így nagy értük a verseny, ezért az áruk is jóval magasabb, és gyakran komoly harc folyik értük a középpályásedzőkkel.

A legújabb játékbeli módosítások az edzésben lévő pénz csökkenését, ezzel egyidejűleg pedig a szponzori pénzek és jegybevételek fontosságának növekedését eredményezték. Az új feltételekhez való alkalmazkodás érdekében sok csapat alkalmaz überszélsőket, hogy fenntartsa csapata jó teljesítményét, anélkül, hogy a fizetések túlzottan megnőnének.


Ami annak idején a szívügyem volt, és rajtam kívül csupán maroknyi megszállott fórumozót érdekelt, mostanra abszolút élő HT-trenddé vált, amelyet több ezer HT-menedzser üdvözöl lelkesen. Éljenek az überszélsők! – Basil