Hu/5-2-3

From Hattrick
Redirect page
Jump to navigationJump to search
INTERWIKI

· English · Magyar ·

Általában védekezést edzők használják ezt a nem szokványos felállást, leginkább ellentámadás taktika esetén. A belső középpályások számától függően három, részletekben eltérő variációja ismert; az első, leggyakrabban használt nulla belső középpályás megoldás így fest:


5-2-3, 0 középpályás
Kapus
Védekező szélsőhátvéd Középhátvéd Középhátvéd Védekező szélsőhátvéd
Támadó szélső Extra csatár Extra középhátvéd Támadó szélső
Csatár Csatár


Így szép támadásértékelést kapunk mindhárom oldalon és erős védelmet, viszont szinte biztos, hogy nagyon lebirtokolnak, és a zavarodottság is bekövetkezhet.

A további két variáció esetén, ahol állítunk egy vagy két belső középpályást, valamennyivel jobb lesz a középpálya, bár a nagy valószínűséggel bekövetkező zavarodottság miatt nem megyünk sokra vele, még úgy is erősen alulmaradunk a birtoklás terén. A fenti felállásnak akkor van értelme, ha bőven jobb a védelmünk, mint az ellenfél támadása, hiszen ő szinte biztosan megkapja a birtoklása után mind a 10 támadást, míg mi csak az 1-3 kontratámadásunkban reménykedhetünk.

A HT Global fórumán említették egyszer, hogy a zavarodottság befolyásolhatja a gólszerzés esélyét anélkül, hogy ez a támadás-értékeléseken meglátszana.