Hu/Bohóc

From Hattrick
Revision as of 13:14, 21 October 2012 by -Blackfire (talk | contribs)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigationJump to search
INTERWIKI

· English · Français · Magyar ·

Ez egy archivált oldal. Az itt olvasott információk már elavultak, nem részei többé a Hattricknek.

Az alábbi cikk csak legenda, amit azóta a HT-k is megcáfoltak.

A „bohóc” népszerű fickó, akinek jó a vezetői képessége.

Az alábbi tartalmak Hattrick felhasználók véleményén alapszik — ami azt jelenti, hogy azok valódiságát és pontosságát még nem erősítette meg semmilyen hivatalos közlemény, ezért nem feltétlenül fedik a játék valós működését. Kérlek ezt vedd figyelembe!


A közhiedelem szerint a „bohócok” (több-kevésbé) segítenek a csapatszellem szintjének fenntartásában. Eddig azonban semmiféle komoly bizonyíték nem áll rendelkezésre a csapatszellemre gyakorolt hatásukkal kapcsolatban.


A szabályzat szól a bohócok hatásáról, vagyis a jelenség létezik. Azonban nincs valódi bizonyíték arra, hogy vajon mekkora is a hatásuk.


This is an extract from the Hattrick rules, Chapter 19
A futball nem csak számokból és matematikából áll. Ugyanúgy pszichológia is. A csapatodnak muszáj akarnia a győzelmet, a játékosoknak erőfeszítéseket kell tenniük, hinniük kell magukban. A Hattrick különböző módokon próbálja meg ezt szimulálni. A csapat lélektanát különböző események, mindenekelőtt a meccseredmények befolyásolják. Ezen kívül minden játékosnak van „személyisége”. Lehetnek kedvesek vagy bajkeverők, vezetők vagy magányos farkasok, temperamentumosak vagy nyugodtak, vagy akár csalók is, miért ne? A vezetői képesség és az együttműködő készség csak a legjobb ilyen képességekkel rendelkező játékosnál, a „csapatvezetőnél” számít. Ha ez megfelelő a játékosnál, a csapat légköre is megfelelő lesz, ha viszont az illető kellemetlen ember, akkor a csapat légköre is nagyon kellemetlen lehet. Egy erős vezetői képességekkel rendelkező edző valamelyest ellensúlyozhatja a nem mindenben népszerű „csapatvezető” negatív hatását.


Az edző vezetői képességének hatását a következőképpen írja le:

This is an extract from the Hattrick rules, Chapter 16
Az edzőnek három fő tulajdonsága van:

(...)

  • Vezetői képesség. Hiába jó képességű egy edző, ha nem jók a vezetői képességei, és nem tudja megfelelően motiválni a játékosokat, hogy a maximumot nyújtsák a meccseken. A csapatszellem is gyengülhet, ha az edző rossz vezetőnek bizonyul.


Néhány felhasználó szerint a bohócok felkutatása és alkalmazása puszta idő- és HT-pénzpocsékolás. Az egyik közülük Laurghita (más néven Bohócgyilkos), a Mormoetii csapatának menedzsere, aki amint megvesz egy bohócot, azonnal kirúgja. Mások egész bohócgyárakat teremtettek, azaz kifejezetten bohócokra vadásztak, megvették, majd gyorsan eladták őket a nagyobb haszon reményében (daytrading).

A jó vezetői képességekkel rendelkező edzőt többnyire még azok is fontosabbnak vélik a csapatvezetőnél a csapatszellem fenntartásának szempontjából, akik hisznek a bohócok közérzetjavító hatásában.

Lásd még

Troll