Hu/Derbi

From Hattrick
Redirect page

Redirect to:

INTERWIKI

· English · Magyar ·


Ha a hazai és a vendégcsapat is ugyanabból a régióból származik, akkor a tétmeccset, amin erejüket összemérik, derbinek nevezik. Mindkét csapat megkapja a hazai pálya előnyét, egyforma mértékben. Ilyenkor, mivel a hazai pálya egyformán kedvez mindenkinek, az erősebb csapat az esélyesebb; illetve, más szemszögből, a gyengébb csapat, úgymond, nem tudja kihasználni a hazai pályát annyira, hogy esetleg fordítson a meccs állásán (aminek egyébként házigazdája). Osztályozón vagy kupameccsen, ahol nincs visszavágó, a névleges idegenbeli csapat jár jól ezzel.

Egy időben népszerű volt a feltételezés, hogy a derbik több nézőt vonzanak (így több bevételt hoznak), ezzel nagy költözködési hullámot indítva el, aminek során gyakran az adott bajnokság minden csapata ugyanabba a régióba költözött. HT-Hasse azonban a Global fórumon tisztázta a tényállást, mikor kijelentette, hogy erről szó sincs: a rangadótól nincs, nem lesz, és soha nem is volt több néző.

Keywords: (attendance), (derby)

By: HT-Hasse (4818792.15) as reply to (4818792.1)
To: gonzalviyo 7-1-2006 at 00:46
Hi, I've got one doubt I can't remember, did derbies in the past report more people to the stadium than matches between teams of two different regions? Thanks ;)


No. That has never been the case.

Lásd még

Ch. 10 of the Rules - derbikről és a hazai pálya előnyeiről