Hu/Fórum

From Hattrick
Revision as of 14:47, 26 October 2009 by VBSZ-Loki (talk | contribs)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
INTERWIKI

· Català · Česky · English · Español · Français · Magyar · Nederlands ·


A fórumok a Hattrick fontos részei: itt lehet mindenfélét megbeszélni a játékkal, és szinte bármi mással kapcsolatban, kérdezni, a kérdezőknek válaszolni, és esetleg barátságokat kötni. Ez az a hely, ahol a közösség tagjai igazából kapcsolatba lépnek egymással, és az itt zajló élet sok felhasználónak az egyik legfontosabb ok, ami a játékhoz köti.

Mindenkinek érdeke, hogy a fórumokra írók és írni szándékozók tisztában legyenek az idevágó fórumszabályzattal (ez a különleges, föderációs fórumokra is igaz).

A legnyüzsgősebb fórum a Global (English). Itt minden, ami a játékhoz kapcsolódó, megtalálható; világbajnoki esélyek, szabályértelmezés, ismert játékosok (pl. Bob Sunesson) életpályájának elemzése: egyszerűen minden. Vannak persze visszatérő, triviális vagy gyakori előfordulásuk miatt zavaró felvetések („miért nincs a HT-ban Bajnokok Ligája?”; „a napi adásvétel gusztustalan”; „az Árbecslés funkció a játék sírásója”), és persze a bajnokik után elszaporodnak a „hogy lehet, hogy kikaptam?” témájú kérdések. Vannak olyan fórumozók is, akik hosszas véleménykifejtés helyett csak egy LOL-t biggyesztenek a „Vicces nevek” téma legújabb mosolyogtató focistaneve után, vagy a nyelvtanilag helytelen, de annál gyakoribb I’m agree (kb: „Egyetértem”) kifejezéssel debütálnak egy feldobott válaszra. Mindezek ellenére a Global (English) fórumon fordulnak meg leggyakrabban a HT-stáb tagjai.

Fontosak még a nemzeti fórumok, hiszen itt esik szó az adott ország válogatottjairól, a kezdők fóruma, ahol a friss menedzserek kérhetik a veteránok segítségét, és a Non-HT fórumok is, ahol a játéktól független témákról zajlanak eszmecserék.

A föderációk is rendelkeznek külön fórummal, bár ezek szabályzata föderációnként eltérő lehet, ha van egyáltalán. Mivel a föderációknak nincs lehetőségük állandó, „sticky” (azaz „ragadós”, vagyis időponttól, hozzászólásszámtól, stb. függetlenül mindig legelső témaként látható) bejegyzések létrehozására, a meglévő és leendő tagoknak a föderációs fórumokban célszerű először a „Fontos!”, „Szabályzat”, „Olvasd el!” stb. című téma alatt közzétett szövetségi fórumszabályzatba belemélyedni. Több ezer szövetség létezik a HT berkein belül, ahol a tagság viszonylag diszkrét körülmények között beszélheti meg ügyes-bajos dolgait.

A legtöbb fórumon rosszallóan tekintenek az úgynevezett „Txt spk”-írókra (körülbelül: „Rövnylv” ; szavak megvágott, rövidített, esetleg kiejtés szerinti (fonetikus) írása; pl. „Mikor igazolsz új csatárt?” kérdésre „valsz, h most nem, max kov szezon, no penz, csoro vok” válasz), mert irományaik értelmezése gyakran nehézségekbe ütközik.

A jelenlegi, belső fórumrendszer előtt a felhasználók külső oldalakat, (többek közt) a Delphikonferensent használták.

Mielőtt a fórumokon belül új témát nyitnál, mindig nézd meg, nincs-e már egy élő téma a mondandódról. Két, ugyanarról szóló téma közül az egyiket úgyis bezárják.