Hu/Játékospiac

From Hattrick
Redirect page
Jump to navigationJump to search

Redirect to:

INTERWIKI

· English · Magyar ·

A játékospiac egy lista, ahol – időrendi sorrendben – megtalálható az összes játékos, akiket tulajdonosuk eladásra kínál. A játékospiacra az Átigazolások >> Játékospiac menüpontokra kattintva juthatsz. A listán megtalálható minden játékos neve, életkora, TSI-je (összesített képességmutatója), képességei, tulajdonosa, kikiáltási ára vagy az aktuális (legmagasabb) licit is, ami rá érkezett. A játékosokról további információkat az adatlapjukon találhatsz.

Bármelyik menedzser bármelyik piacon lévő játékosra licitálhat, feltéve, hogy rendelkezik a szükséges anyagi fedezettel. A játékos a licit lejártakor kerül eladásra, aminek határideje a játékos piacra kerülésétől számított 72 óra. Ha ezen időtartam utolsó 3 percében érkezik licit a játékosra, a licit határideje kitolódik, így a konkurens menedzsereknek minden esetben lesz 3 percük eldönteni, hogy kívánják-e folytatni a licitálást vagy sem.

A játékospiac általánosan elterjedt rövidítése TL (az angol Transfer List alapján).

A játékospiacon érvényes szabályok:

  • Minden játékos „piacra dobása” 200 eFt-ba kerül.
  • Az eladó az eladási ár 81–91%-át kapja meg. Minél több időt töltött a játékos a klubnál, annál magasabb ez a részesedés. A fennmaradó összegen az ügynökség és az előző tulajdonosok osztoznak.
  • Minden külföldi játékosnak 20%-kal magasabb fizetést kell adnod, amiért hazáján kívüli klubban játszik.
  • Licitáláskor legalább 2%-kal, de minimum 200 eFt-tal kell emelned az aktuális licitet.
  • Nem ajánljuk, hogy olyan menedzserek igazoljanak játékosokat egymástól, akik ugyanarról a számítógépről menedzselik csapataikat (például testvérek). Ez mindenféle csalási szándék nélkül is gyanús lehet.
  • Semmiféle okból sem szabad kivételesen magas árat fizetni egy játékosért. Ez az eladási ár visszautalását eredményezheti, súlyosabb esetben pedig pénz- vagy egyéb büntetést is kiszabhatnak a GM-ek (játékmesterek).
  • Amennyiben gyanús átigazolással találkozol, jelentsd a GM-eknek. A csalókat a Súgó >> Játékmesterek (GM-ek) vagy az Átigazolások >> Játékospiac >> Feltételezett csalók bejelentése oldalon jelentheted.