Hu/Középre irányított szélső

From Hattrick
Redirect page
Jump to navigationJump to search

Redirect to:

INTERWIKI

· English · Magyar ·

A „közép felé” utasítással játszó szélső (winger towards middle, WTM, towmid szélső) gyakran olyan extra belső középpályás (inner midfielder, IM), akinek van némi Szélsőjátéka. A játékos nagymértékben növeli a középpálya erejét, használatát éppen ezért sokan bűnnek tartják.

Leginkább a Játékszervezésükre és az Erőnlétükre van szükség (bár az előbbi fontossága a 19. szezontól kb. 20%-kal csökkenni fog). Ugyancsak fontos az Átadásuk és a Védekezésük, akárcsak egy extra középpályás esetében (a jövőben az Átadásuk kevésbé lesz fontos, míg a Védekezésük fontossága megnő, emellett 50%-kal fontosabb lesz a Szélsőjátékuk is, mint jelenleg). Egy középre irányított szélső voltaképpen egy normál középpályással egyenértékű, mivel némileg mind a Védekezésére, mind az Átadására szükség van (de a jövőben sokkal nagyobb hangsúlyt kap majd a Szélsőjáték, illetve a Védekezés). A Szélsőjátékát pedig jelenleg 2 esetben kamatoztathatja.

A középre irányított szélső és a szélsőknél előforduló különleges események

A középre irányított szélső továbbra is szélső, azaz ki tudja használni a szélsőknél előforduló különleges eseményeket.

This is an extract from the Hattrick rules, Chapter 10
A megfelelő Szélsőjáték képességgel rendelkező Szélsők helyzetet teremthetnek, amelyet egy másik játékosnak (egy szélsőnek vagy csatárnak) kell befejeznie. Ha az a másik játékos Jól fejelő, vagy elegendő Gólszerzés képességgel bír, nagy valószínűséggel be fog találni.


Hogy mi minősül „megfelelő” Szélsőjáték képességnek, heves vita tárgya. Azonban még a nagyon alacsony Szélsőjátékkal rendelkező középre irányított szélsők is képesek különleges eseményeket generálni a széleken. Nem bizonyított tény, hogy a jobb Szélsőjáték képesség több különleges eseményt eredményez a széleken.

A középre irányított szélső + a szélre irányított csatár és/vagy a szélső védő

Ha egy jó Szélsőjátékkal rendelkező, szélre irányított csatárt (forward towards wing, FTW, towwing csatár) szeretnél a középre irányított szélső elé tenni, és/vagy egy némi Szélsőjátékkal támadó vagy alap szélsőhátvédet raknál mögé, akkor a szélsőd Szélsőjátéka hozzáadódik a szélső támadáshoz, anélkül, hogy támadó szélső beállítására lenne szükség.