Difference between revisions of "Hu/Mérkőzésriport"

From Hattrick
 
Line 1: Line 1:
{{Interwiki/Match Report}}
+
{{Interwiki/Match report}}
  
 
==Áttekintés==  
 
==Áttekintés==  

Latest revision as of 23:31, 2 February 2009

INTERWIKI

· Česky · English · Français · Italiano · Magyar · Nederlands · 简化字 · Persian ·

Áttekintés

A mérkőzésriportokban az adott meccsen történt események leírása olvasható. Valamennyi gólhelyzet, sérülés és lap bekerül a riportba, továbbá a labdabirtoklás aránya a 45. és 90. percben, illetve a taktika szintje és az egyes csapatrészek értékelése is a mérkőzés végén – mindkét csapatnál.

Ha a játékosok értékelésére kattintasz a csapat neve alatt a képernyő jobb oldalán, láthatod, hogyan teljesítettek az egyes játékosok a mérkőzésen – azaz a csillagszámot, amit kaptak. Meccs közben nincsenek értékelések, és a riportban csak a megtörtént események leírása jelenik meg. HT-Live-ban a mintegy percenként frissülő riportok a meccsek legfrissebb eseményeit piros betűkkel jelzik. Sok játékos szinte él-hal ezekért a „piros betűs szövegekért” :)

A mérkőzések figyelemmel kísérésére azonban egyéb lehetőségek is vannak. Amatőr programozók gyakran írnak hozzá újabb és újabb programokat. Lásd a Meccsnézés szakaszt.

A mérkőzésriport mintegy percenként frissül.

Érdemes megjegyezni, hogy ha a mérkőzés első 5-10 percében nincs mérkőzésriport, az teljesen normális jelenség.

A mérkőzésriportok szövege

A mérkőzésriportok többféleképpen írhatnak ugyanarról az eseményről. Ha például egy játékos középről szerez gólt, a szöveg a következő lehet: "0 - 1 lett az állás a 30. percben, amikor [Player Name] áttört a középső védelmen, és megszerezte a vezetést [Team Name] számára."

Más szavakkal pedig: "[Team Name] kiegyenlített a 81. percben, amikor [Player Name] áttört az ellenfél középső védelmén, majd gólt szerzett: 2 - 2." A mérkőzésriport valamennyi esemény esetén hasonlóképpen jár el.


A The Kawasaki Tigers Clubhouse oldalon van egy ügyes eszköz a mérkőzésriportok összefoglalására és fórumba másolására.