Hu/Normál helyzetek

From Hattrick
Revision as of 01:32, 15 February 2008 by Covy (talk | contribs)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigationJump to search

Az alábbi tartalmak Hattrick felhasználók által végzett kutatáson és/vagy tapasztalatain alapulnak — ami azt jelenti, hogy azok valódiságát és pontosságát még nem erősítette meg semmilyen hivatalos közlemény, ezért nem feltétlenül fedik a játék valós működését. Kérlek ezt vedd figyelembe!


A mérkőzés során legfeljebb 10 normál helyzet oszlik meg a csapatok között. Minden helyzet lehetséges gólhelyzetnek minősül. A helyzetek megoszlásának alapja a labdabirtoklás, amelyet a középpálya-értékelések határoznak meg.

A normál helyzeteknek két típusa van:

  • akcióhelyzetek,
  • helyzetek pontrúgásból

Akcióhelyzetek

Akcióhelyzetek középen, jobb és bal oldalon egyaránt kialakulhatnak. A gólszerzés esélye az adott csapatrész értékeléseitől: a támadó csapatnál, a támadó-, a védekező csapatnál a védőértékelésektől függ.

Helyzetek pontrúgásból

A pontrúgásból származó helyzetek a büntetők, illetve a szabadrúgások. A hazai csapat nagyobb eséllyel jut ilyen helyzetekhez. A pontrúgásokat az a játékos végzi el, akit a mérkőzésutasításoknál pontrúgóként megadtál. A gólszerzés esélye a pontrúgó játékos Pontrúgás, illetve a vele szemben álló kapus Védés képességétől függ.