Hu/Támadó szélsőhátvéd

From Hattrick
Redirect page
Jump to navigationJump to search
INTERWIKI

· English · Magyar ·

Egy támadó szélsőhátvéd (angolos, fórumos rövidítése: off wb vagy OWB) védekezése egy részével (amelyet normál teljesítményéből vonnak le) csapata védekezésértékeléseihez járul hozzá, míg szélsőjátékával a csapat szélső támadásainak értékét növeli.

Mennyi Szélsőjátékra/Védekezésre van szüksége?

Egy alap szélsőhátvédhez képest egy támadó szélsőhátvéd még többet ad le a védekezéséből, hogy annál hangsúlyosabb legyen szélsőjátékának fontossága.

A védekező szélsőhátvédekhez képest, akiknek szinte semmilyen szélsőjáték-tudásra nincs szükségük (bár ez a tudásuk a jövőben a mostanihoz képest a tripláját éri majd), egy támadó szélsőhátvéd igenis használ egy kis védekezést, hogy segítse a csapatot (ennek értékét középen 50, a széleken 25%-kal emelik majd a jövőben). Leginkább azonban mégiscsak a szélső támadásokhoz járul hozzá (ennek értéke a jövőben 15%-kal csökkenni fog). Éppen ezért a legtöbben úgy vélik, a támadó szélsőhátvéd tökéletes poszt egy csupasz szélsőnek, tökéletesen figyelmen kívül hagyva a Védekezés képesség és a védelemhez való hozzájárulás fontosságát.

Mikor vess be támadó szélsőhátvédet?

  • Ha biztosan megnyered a középpályát
  • Ha biztosan jobb lesz a védelmed
  • Ha javítani szeretnél a szélső támadásaidon

Akárcsak a többi egyéni utasítás esetében, a támadó szélsőhátvéd poszt beállítása is kompromisszumokkal jár. Ha okosan használod, segíthet egy fontos győzelem kicsikarásában; ha bután állítod be, veszíthetsz is miatta – ugyanis a szélsőhátvéd, minden más egyéni utasítástól eltérően, a védelem két részébe (szélső, ill. középső szektor) is besegít.

Föderációk