Hu/Válogatott

From Hattrick
INTERWIKI

· Česky · English · Español · Français · Italiano · Magyar · Nederlands · Русский ·

Két nemzeti csapat van, melyekbe a szövetségi kapitányok a nemzet (megítélésük szerinti) legjobb játékosait válogathatják be: az U-20 (ahova csak 20 évés, és fiatalabb játékosok kerülhetnek), és a nagyválogatott (nincs életkor megkötés).

U-20-as válogatott

Tagjai csak azok a játékosok lehetnek, akik még nem érték el a 21 éves kort, és az adott ország szülöttei. A legtöbb esetben ez azt jelentette, hogy csak az első hetekben felhúzott, 17 éves, magas képességű (jó, remek) ifiknek volt esélye, hogy rendszeres edzés mellett elérjék azt a szintet még a 21. születésnapjuk előtt, ami elégséges a beválogatáshoz. A nagy merítési kerettel rendelkező, sok felhasználós országokban pedig szinte csak az első hetes, 17 éves, remek főképességű ifiknek volt esélyük, akik emiatt hatalmas pénzekért keltek el.

Az U-20 szövetségi kapitányát két szezonra választják az adott ország felhasználói, utána újabb választás következik.

Nemzeti válogatott

A nemzeti válogatottnál nincs életkorra való megkötés, csupán az adott nemzetiség a kitétel. A bekerüléshez szükséges képességszint országról országra változik, és nagyban függ attól, hogy az adott ország milyen régóta van jelen a Hattrcikben, illetve mennyi felhasználóval rendelkezik.

A nagyválogatott szövetségi kapitányának szintén két szezonra szól a mandátuma, ám megbízatása egy szezon eltéréssel jár le az U-20-as kapitányhoz képest.

Válogatott játékosok

A játékosok tapasztalatot kapnak a válogatott mérkőzéseken, emelett klubjuknak fizetés-kompenzáció is jár, ha az adott játékos a héten nemzeti színekben pályára lépett. (33%, ha klubja olyan nemzetiségű, mint ő, 40%, ha nem).

Klubjuk „Játékosok” oldalán nemzeti zászlójuk jelzi státuszukat; a játékos saját oldalán pedig szerepel az „... válogatott csapatának is tagja” felirat.

A legtöbb felhasználó megtiszteltetésnek tartja egy válogatott játékos tulajdonlását, sokan alá is rendelik csapatukat U20 és/vagy nagyválogatott játékosok edzésének. A farm csapatokat viszont rengetegen nem szeretik.

A válogatott játékosok adatbázisa

Ez egy weboldal, ahol a szövetségi kapitányok követni tudják a válogatott-esélyes játékosok helyzetét, fejlődését.