Difference between revisions of "Nl/Forum"

From Hattrick
m (Added some parts)
m
Line 5: Line 5:
  
 
== Regels ==
 
== Regels ==
Zoals op bijna elk forum, hebben de Hattrick forums een aantal regels, de [[Forum Rules|forum regels]]. Elke gebruiker zou ze moeten lezen alvorens actief te worden op een der welk forum, zelfs de federatie forums, omdat het ook in zijn eigen belang is en in het belang van alle andere managers.  
+
Zoals op bijna elk forum, hebben de Hattrick forums een aantal regels, de [[Forum Rules|forum regels]]. Elke gebruiker zou ze eigenlijk moeten lezen alvorens actief te worden op een der welk forum, zelfs de federatie forums, omdat het ook in zijn eigen belang zijn en in het belang van alle andere managers.  
  
 
== Types forums ==
 
== Types forums ==
Line 12: Line 12:
 
* naam
 
* naam
 
* toegankelijkheid
 
* toegankelijkheid
 +
 +
=== Global forums ===
 +
'''Global (English)''' is een van de meest actieve forums en is zoals de naam al aangeeft uitsluitend in het Engels. Een gebruiker vindt er allerhande discussies over Hattrick. De topics varieëren van [[Nl/World Cup|Wereld beker]] over de interpretatie van regels tot specifieke discussies over [[:Category:Famous Players|beroemde spelers]], zoals [[Bob Sunesson]]. Sommige topics duiken steeds opnieuw op zoals discussies over de transfermarkt, daytraden, de Match Engine (de beroemde "How did I lose" topics) etc. Leden van het [[Nl/Hattrick Team|Hattrick Team]] geven ook vaak [[HTs on Global|commentaar]] op Global (English).
 +
 +
Er zijn ook Global forums in het Spaans, Duits en Frans.
 +
 +
=== Vragen forums ===
 +
Vragen forums zijn de plaats waar nieuwe managers vaak komen. Ook ervaren spelers kunnen hier hun vragen kwijt, maar ervaren managers komen hier vooral om op de vragen van de nieuwkomers te antwoorden.
 +
 +
=== Nationale forums ===
 +
Nationale forums zijn de plaats waar gebruikers van een bepaald land kunnen discussiëren over [[Nl/Hattrick|Hattrick]] gerelateerde zaken. Dit gaat van discussies over oude, nieuwe en voorgestelde features tot topics over de [[Nl/Nationaal team|nationale teams]]. Op Het Nederlands en Belgisch forum zijn ook topics voor frustraties en gejuich (de klaag & vreuge muren).
  
  

Revision as of 15:06, 1 March 2009

INTERWIKI

· Català · Česky · English · Español · Français · Magyar · Nederlands ·

Een forum is een plek in Hattrick waar managers over het spel kunnen discussiëren, vragen stellen en beantwoorden, over bijna alles praten en vooral vrienden kunnen maken. De forums zijn de meest populaire vorm van groepsinteractie in Hattrick en voor veel mensen de belangrijkste reden om het spel te spelen.

Voor het huidige interne forum systeem werd ingevoerd gebruikte vele mensen het externe forum "Delphikonferensen".

Regels

Zoals op bijna elk forum, hebben de Hattrick forums een aantal regels, de forum regels. Elke gebruiker zou ze eigenlijk moeten lezen alvorens actief te worden op een der welk forum, zelfs de federatie forums, omdat het ook in zijn eigen belang zijn en in het belang van alle andere managers.

Types forums

Er zijn verschillende types van forums. Het onderscheid tussen de vershillende types is gebaseerd op volgende criteria:

  • toegelaten taal of talen.
  • naam
  • toegankelijkheid

Global forums

Global (English) is een van de meest actieve forums en is zoals de naam al aangeeft uitsluitend in het Engels. Een gebruiker vindt er allerhande discussies over Hattrick. De topics varieëren van Wereld beker over de interpretatie van regels tot specifieke discussies over beroemde spelers, zoals Bob Sunesson. Sommige topics duiken steeds opnieuw op zoals discussies over de transfermarkt, daytraden, de Match Engine (de beroemde "How did I lose" topics) etc. Leden van het Hattrick Team geven ook vaak commentaar op Global (English).

Er zijn ook Global forums in het Spaans, Duits en Frans.

Vragen forums

Vragen forums zijn de plaats waar nieuwe managers vaak komen. Ook ervaren spelers kunnen hier hun vragen kwijt, maar ervaren managers komen hier vooral om op de vragen van de nieuwkomers te antwoorden.

Nationale forums

Nationale forums zijn de plaats waar gebruikers van een bepaald land kunnen discussiëren over Hattrick gerelateerde zaken. Dit gaat van discussies over oude, nieuwe en voorgestelde features tot topics over de nationale teams. Op Het Nederlands en Belgisch forum zijn ook topics voor frustraties en gejuich (de klaag & vreuge muren).


Forum cultuur

Op vele forums, worden regelmatig afkortingen en specifieke woorden gebruikt. Deze zijn voor buitenstaanders vaak moeilijk te verstaan. Enkele van deze afkortingen zijn algemeen aanvaard, terwijl andere minder welkom zijn..