Nl/Specialiteiten

From Hattrick
Revision as of 12:03, 3 March 2009 by -Spidersencer- (talk | contribs)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigationJump to search
INTERWIKI

· Català · English · Français · Italiano · Magyar · Nederlands · Русский · Persian ·

UniquePlayer.png

Sommige spelers (ongeveer de helft) beschikken over een specialiteit. Er zijn 5 verschillende hoofdspecialiteiten voor de spelers: 'Technisch', 'Snel', 'Koppen', 'Krachtig', en 'Onvoorspelbaar'.

Een speler met een specialiteit kan beslissend zijn in een wedstrijd. De zogenaamde speciale gebeurtenissen (Special Events) kunnen een wedstrijd zomaar een gunstige of juist ongunstige wending geven. Deze SE's kunnen onderverdeeld worden in Goal Special Events (extra kansen) en Weather Special Events (weergebeurtenissen). Als je het middenveld domineert, heb je een iets grotere kans om een speciale gebeurtenis mee te maken (zowel positieve als negatieve). De invloed van het middenveld is echter minder groot dan bij normale aanvallen.

Elk Special Event kan in een wedstrijd maar 1 keer voorkomen. Let wel, er zijn verschillende SE's die voortkomen uit dezelfde specialiteit (bv snel-passen en snel-scoren), dit zijn verschillende events. Ook kan eenzelfde event voorkomen in zijn gemiste en gescoorde variant.

In sommige gevallen kan de tactiek "Creatief spel" een goede keuze zijn voor ploegen die optimaal gebruik willen maken van de (talrijke) specialiteiten die de verschillende spelers in hun ploeg hebben. Dit zal dan wel ten koste gaan van de verdediging.

Technisch

 • Technische spelers hebben kans om Scoor- en Positiespelvaardigheid te verliezen in de regen en diezelfde vaardigheden kunnen toenemen in de zon.
 • Technische flankspelers en aanvallers kunnen een kans creëren als hun verdedigende tegenstander (verdediger of centrale middenvelder) een kopspecialist is.
 • Alle technische spelers hebben bij een penaltyreeks een grotere kans om hun penalty te maken. Een penaltyreeksen komt voor aan het einde van een in gelijkspel geëindigde wedstrijd met bekerregels.


Krachtig

 • Krachtige spelers kunnen een toename van de Scoor-, Verdedigings- en Positiespelvaardigheid krijgen in de regen.
 • Krachtige speler hebben een kans om Scoorvaardigheid te verliezen en sneller moe te worden in de zon. Deze vermoeidheid heeft geen effect als de speler uitstekende conditie heeft.
 • Bij de tactiek pressie zal de verdedigende vaardigheid van krachtige spelers dubbel tellen.


Snel

 • Snelle spelers lopen het risico om Scoren en Verdedigen te verliezen in de regen en Verdedigen in de zon.
 • Snelle vleugelspelers en spitsen kunnen een kans creëren door een snelle rush te maken, behalve als de verdedigende speler (verdediger of centrale middenvelder) van de tegenstander ook Snel is of voldoende verdedigingsvaardigheid heeft.


Onvoorspelbaar

 • Onvoorspelbare spelers kunnen hun passingvaardigheid gebruiken om een onverwachte lange pass te versturen.
 • Onvoorspelbare vleugelspelers en spitsen kunnen met hun scoorvaardigheid de bal te onderscheppen of een kans creëren waarbij ze ofwel zelf hun kans gaan, ofwel een pass geven naar een medespeler.
 • Als een onvoorspelbare verdediger of centrale middenvelder onvoldoende verdedigende vaardigheid heeft, kan hij een domme pass versturen waardoor de tegenstander een kans geboden wordt.


Koppen

Corner: Om uit een corner te scoren, heeft je speler die verantwoordelijk is voor de spelhervattingen voldoende spelhervattingsvaardigheid nodig en de ontvangende speler voldoende scoorvaardigheid. Als je meer kopspecialisten in je team hebt dan je tegenstander, vergroot dit je kansen om te scoren. Als je helemaal geen kopspecialisten hebt, zal het niet eenvoudig zijn je te verdedigen tegen corners, maar zal het ook moeilijker zijn om uit corners te scoren.


Regainer

Deze zeldzame specialiteit geeft de speler de vaardigheid om sneller te recupereren van een blessure dan een gewone speler.


Andere Special Events

 • Ervaring: Onervaren verdedigers en centrale middenvelders kunnen hun door hun onervarenheid de bal verliezen aan een vleugelspeler of spits, mits deze speler meer ervaring heeft.
 • Vermoeidheid: Vermoeide verdedigers en middenvelders kunnen fouten maken. Tenzij hun opponent ook vermoeid is, kan dit een kans opleveren voor de tegenstander. Vanaf matig conditie kan dit niet meer voorkomen.
 • Vleugelspelers met voldoende vleugelspelvaardigheid kunnen een kans creëren, die afgemaakt moet worden door een andere speler (flankspeler of aanvaller). Als die andere speler een kopspecialist is of voldoende scoorvaardigheid heeft, zal hij scoren.
 • Iedere speler met voldoende spelhervattingsvaardigheid en scoorvaardigheid kan scoren uit een afstandschot.