Nl/Spelers

From Hattrick
Revision as of 17:45, 24 January 2009 by Anc ghost (talk | contribs) (Personaliteit)

Een team is de virtuele voetbalploeg die je beheert in Hattrick. Het bestaat uit een aantal virtuele voetbalspelers, gewoonlijk tussen de 20 en 30 (met 50 als maximum). De manager kiest een opstelling met 11 spelers (10 veldspelers en een doelman) voor elke wedstrijd, en ook nog 5 wisselspelers (een aanvaller, middenvelder, vleugelspeler, verdediger en doelman).

Als de 50-spelers limiet wordt overschreden zal de training van die week niet doorgaan. Hou er rekening mee dat de coach als een speler beschouwd wordt.

Elke speler heeft een eigen naam en ID-nummer, samen met zijn huidige leeftijd, en een set van vaardigheden, karakter, vorm, ervaring en specialiteiten.

Leeftijd

Een van de kenmerken van een speler is zijn huidige leeftijd. Sinds het begin van (global) seizoen 33 (juli '07) zijn verjaardagen individueel; voordien werden de leeftijden van alle spelers in Hattrick elk seizoen op de maandag voor de eerste bekerwedstrijden aangepast. Toen hadden dus alle spelers dezelfde verjaardag. Een Hattrick jaar telt 112 dagen.

Vorm

Vorm is een van de belangrijkste kenmerken voor iedere speler, het bepaald hoe goed hij zijn vaardigheden kan gebruiken. Een goede speler die niet in vorm is zal vaak minder goed presteren in een wedstrijd dan een minder goede speler die wel in vorm is.

Ervaring

Sommige spelers kunnen qua vaardigheden dan wel wat minder zijn, hun kennis van het spel maakt dit meer dan goed. Dus, oude en ervaren spelers spelen vaak beter dan hun jongere, groenere collega's.


Speler Specialiteiten

Sommige van de spelers in Hattrick hebben specialiteiten die hen onderscheiden van andere spelers. Een speler kan maar een specialiteit hebben, niet meer.

De specialiteiten van spelers worden ook beïnvloed door het weer, een snelle speler zal bijvoorbeeld niet zo goed spelen in regenachtige omstandigheden. Ook zullen spelers die de specialiteit Koppen hebben beter zijn in het scoren of wegwerken met het hoofd, dan de spelers die deze specialiteit niet hebben.


Karakter

Uiteindelijk, heeft een speler ook vier karakter kenmerken namelijk: leiderschap, populariteit, eerlijkheid en agressiviteit.

Blessures en schorsingen

Soms raken spelers geblesseerd en dan kunnen ze niet spelen..

Voor meer informatie, zie blessure.

Gele en Rode Kaarten

Spelers kunnen kaarten krijgen en van het veld worden gestuurd tijdens wedstrijden. Kaarten en uitsluitingen tijdens competitie en bekerwedstrijden leiden tot schorsingen. Een speler wordt geschorst voor de volgende competitie of beker wedstrijd, als hij een Rode kaart heeft gekregen of 3 keer geel gedurende een seizoen. Dit wordt getoond via een rode kaart symbool op de spelerspagina. Daar kan je ook zien hoeveel gele kaarten een speler al verzameld heeft. Op het einde van het seizoen worden alle kaarten gewist.

Een speler kan ook tijdens vriendschappelijke wedstrijden kaarten krijgen, deze hebben echter geen effecten buiten de wedstrijd zelf.

Erg agressieve spelers zullen meer kaarten pakken dan andere spelers. Vooral als ze oneerlijk zijn of ervaring ontbreken.

Spelers die worden uitgesloten krijgen wel training; als een speler uitgesloten werd in een competitiewedstrijd, moet hij dus niet meer in de vriendschappelijke wedstrijd spelen om training te krijgen.

Pensioen

Spelers in Hattrick gaan niet vrijwillig op pensioen. Ze gaan er altijd vanuit dat ze kunnen blijven spelen en nuttig zijn voor de club! Als een spelers vaardigheden zover zijn gezakt dat hij geen nut meer heeft binnen de club en niets meer waard is op de transferlijst, mag hij ontslagen worden of aan de eregalerij toegevoegd. Van een ontslagen speler wordt de naam niet onthouden; als je probeert zijn pagina te bezoeken, zal je enkel een onpersoonlijk berichtje krijgen over waar hij laatst gezien werd. Soms kan een ontslagen speler hergebruikt worden als extern aangenomen coach.