Nl/Spelers

From Hattrick

Je team dat je beheert in Hattrick bevat spelers. Spelers met een eigen naam en ID-nummer, leeftijd en een set van vaardigheden, karakter, vorm, ervaring en specialiteiten.

Leeftijd

Een van de kenmerken van een speler is zijn huidige leeftijd. Deze is van belang voor zaken zoals blessures, training, dalen van vaardigheden, ... . Een speler verjaart op de dag dat hij gaat van 111 dagen naar 112 dagen. Zo zal een speler die 18 jaar en 111 dagen is, de volgende dag 19 jaar en 0 dagen oud zijn. Dit loopt gelijk met een hattrickjaar dat tevens ook 112 dagen telt.

Voor meer informatie, zie Leeftijd.

Vorm

Vorm is een van de belangrijkste kenmerken voor iedere speler. Het bepaalt hoe goed hij zijn vaardigheden kan gebruiken. Een goede speler die niet in vorm is zal vaak minder goed presteren in een wedstrijd dan een minder goede speler die wel in vorm is.

Voor meer informatie, zie Vorm.

Ervaring

Sommige spelers kunnen qua vaardigheden dan wel wat minder zijn, hun kennis van het spel maakt dit meer dan goed. Dus, oude en ervaren spelers spelen vaak beter dan hun jongere, groenere collega's.

Voor meer informatie, zie Ervaring.

Specialiteiten

Sommige spelers (ongeveer de helft) in Hattrick hebben specialiteiten die hen onderscheiden van identieke spelers zonder specialiteit. Een speler kan maar één specialiteit hebben, niet meer.

Voor meer informatie, zie Specialiteiten.

Karakter

Het karakter van een speler bestaat uit volgende categorieën: leiderschap, populariteit, eerlijkheid en agressiviteit.

Leiderschap is van belang bij het maken van een coach en voor de mate van verwarring tijdens een wedstrijd. Populariteit is van belang voor de teamgeest en eerlijkheid en agressiviteit zijn bepalend voor het krijgen van kaarten.

Voor meer informatie, zie Karakter.

Blessures en schorsingen

Spelers hebben bij elke wedstrijd de kans om geblesseerd te geraken. Dit kan gaan van het krijgen van een pleister waarbij de speler de volgende wedstrijd kan spelen, tot blessures van enkele weken.

Als de speler geblesseerd is op de dag dat er een wedstrijd plaats vindt, zal deze niet ingezet kunnen worden.

Hoelang een speler doet om te genezen van een blessure hangt af van het aantal weken dat hij geblesseerd is en van zijn leeftijd. Hoe ouder de speler, hoe langzamer de genezing vordert.

Voor meer informatie, zie Blessure.

Gele en Rode Kaarten

Spelers kunnen kaarten krijgen en van het veld worden gestuurd tijdens wedstrijden. Kaarten en uitsluitingen tijdens competitie en bekerwedstrijden leiden tot schorsingen. Een speler wordt geschorst voor de volgende competitie of beker wedstrijd, als hij een rode kaart heeft gekregen of 3 keer geel gedurende een seizoen. Dit wordt getoond via een rode kaart symbool op de spelerspagina. Daar kan je ook zien hoeveel gele kaarten een speler al verzameld heeft. Op het einde van het seizoen worden alle kaarten gewist.

Voor meer informatie, zie Kaarten.