Nl/Training

From Hattrick
Revision as of 12:42, 19 May 2019 by 77.160.32.7 (talk) (Aantal assistenten)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)

Er zijn verschillende opstellingen mogelijk om te gebruiken. Je kunt 4-4-2 spelen, daar in ben je vanaf het begin al uitstekend. Je kunt ook 4-3-3, 4-5-1, 3-5-2, 5-3-2, 3-4-3 en 5-4-1 spelen. Hiermee moet je nog wel trainen om op een hoger niveau te komen. Je kunt ook verschillende trainingstypes kiezen. Neem een type die jij zelf fijn vind, die goed past bij wat voor soort voetbal je wilt spelen of die past bij jouw spelers. Je kunt hier ook van coach veranderen, je kunt iemand aannemen als coach die nu een speler is (intern aannemen) of je kunt een nieuwe coach ergens anders vandaan aannemen (extern). Je kunt op deze pagina ook je teamgeest zien en je zelfvertrouwen.

Dit staat allemaal onder het kopje Training.

Trainingssnelheid

De snelheid waarmee je een speler traint hangt af van heel wat factoren. Hieronder staan ze allemaal uitgelegd.

Trainingsvorm

Elke trainingsvorm heeft een eigen snelheid. Als standaard wordt voor elke trainingsvorm de trainingssnelheid gebruikt van een 17-jarige speler die getraind wordt door een goed trainer en 9 assistenten aan een trainingsintensiteit van 100%. Hierbij gaan we uit van het trainen van goed naar uitstekend, waarbij de snelheid overeenkomt met de vaste trainingssnelheid van vroeger.

Een overzicht van de trainingsduur per trainingsvorm:

 • Spelhervatten: 2,2 weken
 • Keepen: 4,6 weken
 • Vleugelspel / lange pass (vleugel): 4,6 weken
 • Korte pas: 5,5 weken
 • Spelmaken / positiespel: 6,5 weken
 • Steekpass / openingen maken: 6,5 weken
 • Scoren: 6,6 weken
 • Vleugelaanval: 7,5 weken
 • Verdedigen: 7,8 weken
 • Schieten: 12,2 weken (spelhervatting), 13,2 weken (scoren)
 • Verdedigende posities / controlerend spel: 15,6 weken

Let wel: dit zijn benaderende waarden en alle waarden gelden voor de 100%-trainingsplekken.

Bovenstaande betreft een goede leidraad in de oude situatie. Inmiddels in 2019 kan een manager maximaal 4 personeelsleden aannemen naast de hoofdtrainer. Van die 4 personeelsleden kunnen er maximaal 2 assistent-trainers zijn.

Positie van de speler

Elke trainingsvorm heeft eigen trainingsposities waarbij spelers volledige training krijgen. Daarnaast heeft een deel van de trainingsvormen ook trainingsposities waarbij spelers halve training krijgen. De positie van een speler is dus bepalend voor het verkrijgen van training en voor de hoeveelheid training.

Het aantal gespeelde minuten

Voor elke speler wordt voor de training gekeken naar de meest effectieve gespeelde minuten in een week. Per week wordt er dus eerst gekeken naar het aantal minuten op een volledige trainingspositie, vervolgens naar het aantal minuten op een halve trainingspositie en uiteindelijk naar het aantal minuten op een klaverjaspositie. De eerste 90 minuten, dus de meest effectieve minuten, worden gekozen voor de training.

Een speler die voor het beëindigen van de wedstrijd gewisseld wordt, of rood krijgt, zal dus voor die wedstrijd maar het aantal minuten training kunnen krijgen dat hij daadwerkelijk speelde.

Skillniveau

Hoe hoger het huidige niveau van de speler, hoe langzamer hij zal trainen. De niveaus onder goed trainen sneller dan in de standaardsituatie, terwijl de hele hoge niveaus juist een stuk langzamer zullen trainen.

Leeftijd speler

Hoe ouder een speler, hoe langzamer hij zal trainen. Vroeger duurde dit 8% langer per jaar dat een speler ouder is dan 17, per niveau getrainde skill. Sinds het huidige skillniveau invloed heeft op de trainingssnelheid, is deze invloed verminderd. De exacte invloed is nog niet bepaald.

Trainingsvaardigheid van de trainer

Voor elk niveau dat de trainersvaardigheid van de trainer lager is dan goed zal het trainen 8% langer duren per niveau getrainde skill. Een uitstekend trainer zal slechts 4% sneller trainen dan een goed trainer.

Trainingsintensiteit

Hoe hoger de trainingsintensiteit is, hoe sneller de training verloopt. Deze op 100% laten staan is daarom ook het beste voor de training.

Aantal assistenten

Elke assistent zorgt ervoor dat er harder getraind wordt. Aangezien de onderzoeken naar trainingssnelheden gedaan worden met 9 assistenten, gebruiken wij dit als standaard.

Het is bekend dat elke bijkomende assistent minder bijdraagt dan de vorige. Daarom wordt het zeker niet als slecht gezien als je minder dan 9 assistenten in dienst hebt.

Keeperstrainers hebben invloed op de snelheid van de skill keepen. Assistent-trainers hebben invloed op de snelheid van alle andere trainingsvormen.

Let op: betreft een oude situatie. Inmiddels in 2019 kun je maximaal slechts 2 assistent-trainers hebben.

Percentage conditietraining

Het percentage voor de conditietraining is een deel van de training. Dit wil zeggen dat het niet zo is dat conditie + trainingsintensiteit 100% moet zijn. Hoe hoger het conditiepercentage, hoe minder effectief de skilltraining zal zijn.

Training verliezen

Het is mogelijk dat je spelers geen training krijgen. Dit kan verschillende oorzaken hebben:

- de som van het aantal keeper- en assistent-trainers bedraagt meer dan 10

- je hebt minder dan 9 spelers opgesteld in een wedstrijd

- je hebt in een wedstrijd meer dan 3 spelers op eenzelfde centrale positie opgesteld

Vroeger kon je ook de training verliezen als je meer dan 50 spelers bezat. Echter is het sinds seizoen 25 in België en seizoen 27 in Nederland niet meer mogelijk om meer dan 50 spelers in je team te hebben.

Sinds seizoen 24 in België en seizoen 26 in Nederland is het mogelijk om te zien of je al dan niet training zal verliezen. Als je je team aan het opstellen bent, kan je rechts bovenaan zien in welke formatie je speelt. Als deze in het rood staat en je hebt alle posities bezet, betekent dit dat je training zal verliezen indien je deze opstelling laat staan. Als je minder dan 11 spelers opstelt zal de formatie ook in het rood staan, maar dat impliceert niet meteen dat je training zal verliezen.

Melding van trainingsverlies

De training van deze week is verloren gegaan als gevolg van onbegrijpelijke acties van de manager van de club.