Difference between revisions of "Sr/Тренер"

From Hattrick
(Trenerska veština)
(Atrophy)
Line 54: Line 54:
  
 
==Atrophy==
 
==Atrophy==
Your coach's leadership and training skill will slowly begin to deteriorate over timeThis will not begin until after your coach's first season has endedThe reasoning for this is that a coach is bustling with energy and inspiration when he first arrives, but loses some of his edge and enthusiasm over time.
+
Vašem treneru će vođstvo vremenom opadatiTo opadanje neće početi tokom njegove prve sezone na trenerskoj klupiTo znači da će nakon jedne sezone,njegovo vođstvo postepeno padati.
  
This deterioration is very slowIt effects the leadership level first, and finally training skill. Though it can take up to ten seasons to complete this progression, you will want another coach well before then.
+
Ovo opadanje je sporo,prvo počinje da opada vođstvo,a zatim i njegova trenerska veštinaBiće mu potremno čak i deset sezona da mu trenerska veština opadne na najmanji nivo.Ali nakon prvog pada njegove trenerke veštine,većina će promeniti trenera.
  
A new coach should have both leadership and training skill. However, the balance will depend on how you want to run your team:
+
Novi trener treba da ima dobru trenersku veštinu i jako vođstvo.Ovo su primeri koji će vam pomoći da se odlučite pri izboru:
* If you plan to train players over time, you want high training skill with low leadership.
+
* Ako planirate da trenirate igrače duže vreme,a rezultate ostavite po stranu,slobodno možete angažovati dobrog trenera sa niskim vođstvom.
* If you plan to day-trade for good players, you want high leadership with low training skill.
+
* Ali ako čišće prodajete igrače i želite rezultate,moraćete da angažujete dobrog trenera sa dobrim vođstvom,ili pak prosečnog trenera sa dobrim vođstvom.
  
 
== See Also ==
 
== See Also ==

Revision as of 12:23, 23 June 2013

Trener je veoma bitan faktor u Hattrick, neophodan za training i upravljanje team tokom meča. Trener koristi svoju trenersku veštinu da motiviše players na terenu i van njega,kako bi bolje igrali. Svi novi timovi na početku dobijaju (slabog) trenera, kojeg kasnije moraju da promene kako bi im trening bio brži.

Sposobnost trenera

Vrsta trenera

Postoje tri vrste trenera: "Offensive Coach", "Defensive Coach" ili "Neutral Coach", koji utiče na tim,ali samo tokom meča. Koji tip trenera izabrati,zavisi od vas,ali može zavisiti i od vrstu treninga koji primenjujete u timu. Pogledajte Coach tactics za više informacije.

  • Ofanzivni -- trener poboljšava attack ratings. I stimuliše tim da više budu ofanzivni.
  • Defanzivni -- trener jača defence ratings. Veruje se da su nešto efikasniji od ofanzivnih trenera, delom zbog povećanja podsticaja za povlačenje,koji je realizovan sa Hattrick 6.5.
  • Neutral -- jača pdjednako i napad i odbranu.

Trenerski veština

Trener sa visokim training skilom omogućuje mladim igračima brz i efikasan napredak. skill nikad ne može biti veća od ocene odličan.

Vođstvo

Trenerovo leadership utiče na brz rast team spirit; ako je timski duh na niskom nivou,trener sa dobrim vođstvom će podići timski duh na veći nivo, a ako je timski duh na visokom nivou,trener će ga smanjiti. Vođstvo kod trenera može značajno uticati prilikom odabira team attitude. Sa trenerom koji ima dobro vođstvo,posle igranja playing it cool timski duh će biti na visokom nivou, takođe,pomoćiće vam da vaš timski duh brzo poraste nakon igranja match of the season. Dakle,ako vaš trener ima slabo vođstvo,igranje samo opušteno ili meč sezone,skoro pa nema nikakav uticaj na sam meč koji igrate.

Promena trenera

Ako želite da promenite trenera,postoje dva načina da to uradite:

Екстерно ангажовање

Екстерно ангажовање znači da zaposlite trenera koji se ne nalazi u vašem timu. Prvo odlučite kakvog trenera želite,kakvo da ima vođstvo,i koji tip trenera da bude (attack, defence, neutral).

Svaka kombinacija trenerske veštine i vođstva ima fiksnu cenu.Nakon što angažujete trenera on će se pojaviti u vašem timu.

Искористи постојећег играча

Ovaj vid angažovanja može biti jeftiniji ako imate odgovarajućeg player u timu koji može biti dobar trener.

Постоји неколико ограничења:

  • Igračevo experience određuje koliko jak trener može biti.
  • Ako je igrač iskusan,manje će te platiti prilikom pretvaranja tog igrača u trenera.

Ako imate igrača sa dobrim leadership,i ako je veoma iskusan,on može biti veoma dobar izbor za vašeg budućeg trenera. Igrač koji postane trener može da igra mečeve,a u slučaju da se povredi,njegova povreda nebi imala nikakav uticaj na trening.

Takođe,važno je napomenuti da igrač mora biti deo vašeg tima najmanje 16 nedelja da bi mogao postati trener.

Novi-stari trener

Kada zaposlite novog trenera,on postaje vaš trener,dok bivši trener postaje igrač. Možete ga fire, jer on više nikada ne može biti vaš trener (Osim ako ga otpustite,u tom slučaju on će postati trener neke druge ekipe). Ovim se sprečava često menjanje trenera po potrebi.

Korisni linkovi koji vam mogu pomoći prilikom angažovanja trenera:

Trenerska veština

Svi novi treneri imaju podjednaku veštinu. To znači,ako angažujete prosečnog trenera njegova trenerska veština je prosečan,znači ne može da bude prosečan(visok),prosečan (veoma nizak)...

Razlika između odličnog i dobrog trenera je jako mala,dok je razlika između prosečnog i dobrog nešto veća. Novim menadžerima se preporučuje da angažuju dobrog trenera sa jadnim vođstvom,on nije preterano skup,pa je samim tim i dostupan svima.

Atrophy

Vašem treneru će vođstvo vremenom opadati. To opadanje neće početi tokom njegove prve sezone na trenerskoj klupi. To znači da će nakon jedne sezone,njegovo vođstvo postepeno padati.

Ovo opadanje je sporo,prvo počinje da opada vođstvo,a zatim i njegova trenerska veština. Biće mu potremno čak i deset sezona da mu trenerska veština opadne na najmanji nivo.Ali nakon prvog pada njegove trenerke veštine,većina će promeniti trenera.

Novi trener treba da ima dobru trenersku veštinu i jako vođstvo.Ovo su primeri koji će vam pomoći da se odlučite pri izboru:

  • Ako planirate da trenirate igrače duže vreme,a rezultate ostavite po stranu,slobodno možete angažovati dobrog trenera sa niskim vođstvom.
  • Ali ako čišće prodajete igrače i želite rezultate,moraćete da angažujete dobrog trenera sa dobrim vođstvom,ili pak prosečnog trenera sa dobrim vođstvom.

See Also