FLEVOCUP

From Hattrick
This article written in Dutch needs to be translated into English. If you are bilingual and able to translate this page, you can help the Wiki by translating the text. For information on how to edit pages, please view the Getting started page.

The best cup in the Netherlands De Flevocup is op 30-01-2004 door mij opgericht. De toernooien in die tijd waren meer algemeen dan bijzonder. Iedereen kon op de woensdagen aan een toernooi meedoen en dat was het dan. Ik deed toendertijd ook eens mee aan een toernooi en kreeg gelijk met 0-7 klop. Niet echt leuk, maar ja ik begon net met hattrick. Ik kende niemand binnen dat toernooi en regelde alleen maar mijn duels. Geen duel werd er door mij echter gewonnen. Is dat het nou ..dacht ik. Er was verder niets omheen georganiseerd. Ik speurde hattrick-sites af opzoek naar andere toernooien. Allemaal hetzelfde liedje. Ik had er maar weinig plezier in.

Dat kan anders dacht ik. Gezien ik in de polder woonachtig ben startte ik met een eigen cup; De flevocup. Origineel dacht ik, want nergens op internet vond ik de zelfde cupnaam. Ik startte deze cup enkel voor deelnemers afkomstig uit de flevopolder. Destijds mocht je nog ht-berichten sturen naar hattrickers om voor je eigencup-site promotie te maken. Tevens richtte ik me op de Hattrick-startpagina.nl en MSN-Hattrick-site voor beginners voor de nodige reclame. Enkele Almeerders haakten aan. We startte met ongeveer 14 deelnemers en het begon te lopen. Ik maakte gelijk een site, waarop het een en ander werd weergegeven. Grootste truc van me was om voor het eerst binnen hattrick een echte prijs weg te geven. "3 maanden GRATIS HATTRICK SUPPORTER" voor degene die de flevocup zou winnen. Later en ook nu nog zijn cups eveneens prijzen gaan weggeven. Ook de Hall Of Fame was en is een doel voor de deelnemers. Deelnemers alleen uit de VIII t/m VI werden toegelaten. Reden ? Alle deelnemers konden hierdoor kans maken op deze prijs. Dat is het doel van de flevocup. Onlangs won een deelnemer uit de VII klasse de flevocup. Op de 1e website van de flevocup hield ik de uitslagen, de duels, verslagen, de Hall Of Fame-pagina en nog veel meer bij. In het begin hield ik de boot af voor deelnemers buiten de provincie flevoland, maar dat was toen een inschattings foutje. De flevocup groeide daardoor niet verder.

In januari 2004 heb ik de Hattrick federatie flevocup binnen Hattrick opgericht. Dat werd een succes. De deelnemers stroomden binnen. Ik opende de provincigrenzen en de flevocup-federatie groeide tot boven de 100 leden.

Het Walkover syndroom stak vervolgens de kop op. Iedereen deed graag mee, maar op tijd hun duel regelen was er niet bij. Iedereen moest ik achterna zitten. Een aanpassing was het gevolg. De voorrondes-site werd door mij op internet gezet. Nu moest ik 2 websites bijhouden. Doel voor de deelnemers in de voorrondes was een doorstroming naar het echte toernooi de flevocup. Teams die niet meer inlogde vielen daardoor al snel af. Hierdoor voorkwam ik Walkovers in de cup van het hoofdtoernooi. Enkele van die teams zijn nu nog steeds lid....Zo zie je maar.

De site van de voorrondes werd na 2 seizoenen gestopt...De Freeweb-site werd verbeterd en de leden, die zeer actief waren/zijn kregen een baan binnen de flevocup. De groep werd hechter en hechter. Afvallers waren degene die geen supporter meer werden of konden zijn c.q. een ander toernooi kozen. Enkele werden vervelend en werden uit de federatie gezet. Jammer maar wel een must. Een prettige federatie en leuke omgang binnen de federatie met elkaar is wel een grote voorwaarde.

We gingen meer prijzen weggeven. Dit motiveerde de trouwe deelnbemers. Enkele extra 3 MAANDEN GRATIS HATTRICK SUPPORTER prijzen en zelfs een prijs van 1 jaar GRATIS HATTRICK SUPPORTER werden door overige leden aangeboden. Top gewoon. Allemaal prijzen voor activiteiten die iedereen binnen de federatie kan winnen. Dat maakte de flevocup-federatie nog leuker en attractiever, terwijl de gezelligheid hoog in het vaandel staat.

De freeweb-site van de flevocup werd verbeterd en uiteindelijk voor betaald om geen reclame meer te hoeven zien. Ook startte we met een web-nieuwsblad. Eerst werd deze naar iedereen gemaild later de makkelijke manier...online leesbaar maken. Hierop kregen we veel positieve reacties. Dat bracht ons (de voorzitters; Jerodajo en Vanderclines, die al vanaf 2004 zeer betrokken is bij deze federatie) op het idee en geheel eigen site te maken en deze beiden te beheren. Dat is nu gerealiseerd en in de maand juli 2006 ontstaan. En in deze maand ( augustus 2006 ) eindelijk online... Zie hier het resultaat !