Hu/2-6-2

From Hattrick
Jump to navigationJump to search
Ez egy archivált oldal. Az itt olvasott információk már elavultak, nem részei többé a Hattricknek.

Nem létező felállás! A 2-6-2 felállást nem használják gyakran, hiszen edzésvesztést eredményez. A kockázatot vállaló menedzser ilyenkor a középpályáját akarja megerősíteni, ám nagyon tapasztalt játékosokra van szüksége, hogy elkerülje a zavarodottságot. Mivel közel hasonló végeredmény érhető el 3-5-2 felállással, és egy használható támadó középhátvéddel, ráadásul edzésvesztés és zavarodottság nélkül, a 2-6-2 használata nem javasolt, kivéve, ha a menedzser biztos a dolgában.

A válogatottaknál előfordul a 2-6-2, mivel őket az edzésvesztés nem érinti. Emellett persze másoknál is előkerülhet, hogy valakinek nagyon fontos egy meccs, és az edzésvesztés ellenére úgy gondolja, a 2-6-2 lehet a megoldás.


"A"
Kapus
Extra középpályás Középhátvéd Extra középpályás Védekező szélsőhátvéd
Támadó szélső Támadó középpályás Támadó középpályás Támadó szélső
Csatár Csatár


Példa egy lehetséges 2-6-2 felállásra, megerősített középpályával és támadással. A védekezés igen gyenge lesz majd, de elvileg a megerősített középpálya miatt több esélye lesz helyzetre a csapatnak, és a szép támadásokkal ezeket gólokra is válthatja.


"B"
Kapus
Extra középpályás Támadó középhátvéd Támadó középhátvéd Extra középpályás
Középre irányított középpályás Középpályás Középpályás Középre irányított középpályás
Csatár Csatár


Ennél a felállásnál az egyetlen cél a középpálya egekbe erősítése, hogy a csapat a lehetséges gólhelyzetekből annyit kapjon, amennyit csak lehet. Mind a 4 belső középpályás, a két támadó középhátvéd, és a közép felé tolt szélsők is az erőnlét és játékszervezés képességeik alapján kerülnek kiválasztásra, a lehető legmagasabb középpálya-értékelés céljából. A csatároknak így vélhetően sok esélyük lesz a gólszerzésre, amire szükség is van: ha nem sikerül teljesen „megfojtani” a középpályán az ellenfelet, és mégis helyzethez jut, akkor azt nagy eséllyel be is lövi, hiszen a védelem tulajdonképpen csak az egy szál kapusból áll.