Hu/Felállás tapasztalata

From Hattrick
INTERWIKI

· English · Magyar ·

Idézet a Hattrick Súgóból

A csapatod bármilyen felállásban játszhat, de a játékosaid összezavarodhatnak, ha olyan felállásban kell játszaniuk, amelyikben nincs elég tapasztalatuk. Hogy feltornázd a felállás tapasztalatát, és elkerüld a zavarodottságot, egyszerűen csak be kell gyakorolnod őket. Amikor egy adott felállást játszol, minden alkalommal tapasztalatot gyűjtesz benne (a barátságos és a tétmérkőzések ugyanannyit számítanak). Az egyes felállásokban szerezhető tapasztalat az edzésekhez hasonlóan percalapú (legfeljebb 90 perc/mérkőzés). Ugyanakkor a tapasztalat gyűjtése a magasabb szinteken nehezebb lesz. Ha egy felállást nem használsz, a hozzá tartozó tapasztalat idővel csökken. Továbbá minden játékoseladással kockáztatod a felállás tapasztalatának romlását.

Részletezés[edit]

A felállás tapasztalat az edző oldalán tekinthető meg.

Egyszerre akár 4 felállást is be lehet magas szinten gyakorolni a 10-ből, ha rendszeresen váltogatod őket a mérkőzéseken (vagy akár mérkőzésen belül, például félidőnként). A formáció tapasztalat szerzése perc alapú, ha pl. 352 felállást játszol és a 40. percben kiállítják egy csatárod, akkor csak 40 percnyit fejlődik a mérkőzés végére a 352 felállás tapasztalatod.

A legmagasabb elérhető tapasztalati szint a kiemelkedő (10). Minden egyes szint eléréséhez egyre több játékidő kell.

Játékos eladásánál csökken a felállások tapasztalati szintje, nagyon kis mértékben.

Ha a csapat olyan felállásban játszik egy mérkőzésen, amiben alacsony a tapasztalata, akkor a játékosok összezavarodhatnak.

Referenciák[edit]