Hu/Gólszerzési lehetőségek

From Hattrick
Jump to navigationJump to search
INTERWIKI

· English · Italiano · Magyar ·

Scoring opportunities.png

A gólszerzési lehetőségek normál helyzetek és különleges események következtében fordulhatnak elő.

Az alábbi tartalmak Hattrick felhasználók által végzett kutatáson és/vagy tapasztalatain alapulnak — ami azt jelenti, hogy azok valódiságát és pontosságát még nem erősítette meg semmilyen hivatalos közlemény, ezért nem feltétlenül fedik a játék valós működését. Kérlek ezt vedd figyelembe!


Minden lehetőség gólt eredményezhet. A legtöbb felhasználó úgy véli, hogy mérkőzésenként 14 lehetőség a maximum. Mivel ez a találkozó (48729175) 13-2-re végződött, így a meccsenkénti 14 lehetőség biztosan nem igaz. Mint ahogy az sem tűnik igaznak, hogy csak 3 kontra kapható ellentámadásos taktika alkalmazása során.

A szabályzatból köztudott, hogy mérkőzésenként maximum 10 normál helyzet adódik a gólszerzésre, s ehhez adódnak még a meghatározhatatlan számú (és bekövetkezésükkel a következő különleges esemény valószínűségét csökkentő) különleges események. Ez a találkozó (50627803) például 6 különleges eseményt hozott. Továbbá az is egy elterjedt álláspont, hogy miután mind a 10 normál helyzet kiosztásra került, már nem kaphatunk több különleges eseményből származó gólszerzési lehetőséget.

Labdabirtoklás

Mikor egy mérkőzést játszol, a csapatod bizonyos percig tartani tudja a labdát. Ez alatt az idő alatt lehetőséged nyílik gólhelyzetet kialakítani. Ezen lehetőségeid száma a saját és az ellenfeled középpályájának erősségétől függ.

A mérkőzésriport mellett két labdabirtoklás értéket láthatunk. Az egyik az első félidő átlaga, alatta pedig a második félidő átlag labdabirtoklását. A Az értékelések részletei fülre klikkelve már 5 perces bontásban tudjuk megnézni a labdabirtoklás alakulását a mérkőzés alatt.

Képlet

Labdabirtoklás = Középpálya1 / (Középpálya1 + Középpálya2) * 100%

A birtoklás függvényében kapott helyzetek száma nem egyenesen arányos a labdabirtoklással.

Megfigyelés

A képlet egyik folyománya (a játékmenet alapján), ahogyan nő az átlagos középpálya értékelés, a labdabirtoklás különbsége úgy csökken azonos középpálya különbségek mellett. Pl.:

  • katasztrofális (éppen) - pocsék (éppen) = 34% - 66%

A különbség 1 szint a középpályák között.

  • jó (éppen) - remek (éppen) = 47% - 53%

A különbség itt is 1 szint a középpályák között.

A játékosok erőnléte percről percre módosítja a középpálya értékelést és így a labdabirtoklást. Ha egy játékosnak, aki a középpályára is hat, remek alatt van az erőnléte, akkor a csapata veszíteni fog a labdabirtoklásból a meccs előre haladtával. Pl.: jó erőnléttel egy középpályás, hozzávetőlegesen 1%-kal gyengébben teljesít, mint egy ugyanolyan srác, de remek erőnléttel.

Lásd még

Referencia