Hu/Kupamérkőzés

From Hattrick
Jump to navigationJump to search

A kupamérkőzés egy kompetitív mérkőzés két kupa-résztvevő között. Kupamérkőzések a helyi barátságos mérkőzések napjain (kedd, szerda vagy csütörtök) kerülnek megrendezésre.

A kupa rangsorolás még az új szezon kezdete előtt megkezdődik az előző szezon helyezésein alapulva. A csapatok rangsorolása a legfelső csoporttól kezdődik, lefelé haladva. A használt követelmények fontossági sorrendben:

  • Osztály szintje
  • Végső helyezés a sorozatba
  • Összes pont
  • Gólkülönbség
  • Céljai

A rangsor a szezon folyamán nem változik. Az első játszik a leggyengébbel, a második helyezett a második leggyengébbel, és így tovább. Az alacsonyabb rangsorú csapat játszik otthoni pályán.

A kupamérkőzés bevételéből származó jövedelem 67%-át kapja a hazai csapat, és 33%-át a vendég csapat. Minden ország a Hattrick-ben rendelkezik kupával, és a legtöbb ország lehetőséget ad a csapatoknak, hogy minden bajnoki szinten legyen egy kupamérkőzés helyszín, bár rendszerint a bajnokság alsó szintjén lévő csapatok erős eredménnyel zártak az előző szezonban. Ha veszítesz egy mérkőzést, akkor kiestél az adott szezonban a kupából. Azok a felhasználók, akik kupa-résztvevők, nem játszhatnak barátságos mérkőzést.

A kupamérkőzéseknél, ha a 90. perc végén döntetlen az állás hosszabbítás következik. A hosszabbítás 2 X 15 percig tart, amely csapat itt előnyt szerez megnyeri a mérkőzést. Ha a hosszabbítás után is döntetlen az állás, akkor büntető rúgások következnek, a büntető rúgókat a mérkőzés utasításaival együtt adhatod meg. A büntetőpárbaj 5-5 rúgással kezdődik és ha nem dől el a párbaj akkor 1-1 pár rúg büntetőt, míg valamelyik nem hibázik. A mérkőzés eredményénél nem látható külön a büntetőkkel szerzett gól, a játék összesítéssel szerepelteti az eredményben.
(például: ha a mérkőzés 3 - 3-ra végződik és a büntetők során 2 - 4 gól születik akkor a végeredményben a 5 - 7 eredményt láthatjuk)
Lehetséges barátságos mérkőzést is kupaszabállyal lekötni, ekkor a kupamérkőzésre alkalmazott szabályok érvényesülnek.

Magyarországon a nemzeti kupa, Magyar Kupa néven kerül megrendezésre. A 41. szezontól kezdve új kuparendszer lett kialakítva. Az új kuparendszerben a Magyar Kupából kieső csapatok, egy ligakupa rendszerbe kerülnek, amely Smaragd, Rubin és Zafír néven fut. Magyarországon Puskás Ferenc Ligakupa (Smaragd), Hu/Bozsik József Ligakupa (Rubin), és Hu/Hidegkúti Nándor Ligakupa (Zafír).


Football.png This article is a stub. You can help Hattrick Wiki by expanding it.