Hu/Labdabirtoklás

From Hattrick
INTERWIKI

· English · Magyar ·

Mikor egy mérkőzést játszol, a csapatod bizonyos percig tartani tudja a labdát. Ez alatt az idő alatt lehetőséged nyílik gólhelyzetet kialakítani. Ezen lehetőségeid száma a saját és az ellenfeled középpályájának erősségétől függ.

A mérkőzésriport mellett két labdabirtoklás értéket láthatunk. Az egyik az első félidő átlaga, alatta pedig a második félidő átlag labdabirtoklását. A Az értékelések részletei fülre klikkelve már 5 perces bontásban tudjuk megnézni a labdabirtoklás alakulását a mérkőzés alatt.

Képlet[edit]

Labdabirtoklás = Középpálya1 / (Középpálya1 + Középpálya2) * 100%

A birtoklás függvényében kapott helyzetek száma nem egyenesen arányos a labdabirtoklással.

Megfigyelés[edit]

A képlet egyik folyománya (a játékmenet alapján), ahogyan nő az átlagos középpálya értékelés, a labdabirtoklás különbsége úgy csökken azonos középpálya különbségek mellett. Pl.:

  • katasztrofális (éppen) - pocsék (éppen) = 34% - 66%

A különbség 1 szint a középpályák között.

  • jó (éppen) - remek (éppen) = 47% - 53%

A különbség itt is 1 szint a középpályák között.

A játékosok erőnléte percről percre módosítja a középpálya értékelést és így a labdabirtoklást. Ha egy játékosnak, aki a középpályára is hat, remek alatt van az erőnléte, akkor a csapata veszíteni fog a labdabirtoklásból a meccs előre haladtával. Pl.: jó erőnléttel egy középpályás, hozzávetőlegesen 1%-kal gyengébben teljesít, mint egy ugyanolyan srác, de remek erőnléttel.

Lásd még[edit]

Referencia[edit]