Hu/Pálya

From Hattrick
Jump to navigationJump to search

Hazai pálya előnye

Idézet a Hattrick Súgóból

A hazai csapatot a nézők is támogatják. Ha otthon játszik a csapatod, általában nagyobb százalékban fogja birtokolni a labdát, mintha idegenben játszanál.

Hatás a középpálya értékelésre:

Idegenben: 100%

Hazai pályán: 119,892%

Kivétel: Világbajnokság kvalifikáción a hazai csapat bónusza csak 111,493%.

Derbi

Idézet a Hattrick Súgóból

Amikor mindkét csapat azonos régióból érkezik, a mérkőzést derbimeccsként kezelik. Ilyenkor az otthon játszó csapat továbbra is élvezi a hazai pálya előnyét, de a vendég csapat is részesül ennek hatásából, nagyjából fele olyan mértékben, mint a hazaiak.

Hatás a középpálya értékelésre:

Derbin idegenben: 111,493%

Semleges pálya

Idézet a Hattrick Súgóból

Ha a mérkőzésre semleges pályán kerül sor, egyik csapat sem élvezi ezt az előnyt, akkor sem, ha valamelyik csapat a semleges pályával azonos régióból érkezik.

Semleges pályáról akkor beszélünk, mikor egy mérkőzést egy harmadik csapat stadionjában rendeznek meg. Mindenkinek van lehetősége a barátságos mérkőzését egy általa választott stadionban tartani (kihíváskor kell megadni a stadiont). Ennek semmilyen jelentősége nincs (a stadion tulajdonosa nem kap bevételt) és egy stadionban akárhány mérkőzést rendezhetnek ugyanabban az időben.

A kupában és a Hattrick Mastersben az elődöntők során és a döntőben semleges pályán játszanak. Privát ligák mérkőzéseit szintén semleges pályán rendezik meg.

Nemzetközi barátságos mérkőzésért csak akkor jár zászló semleges pályán, ha azt a hazai csapat országában rendezték.

Referenciák