Hu/Szélre irányított csatár

From Hattrick
Jump to navigationJump to search
INTERWIKI

· English · Magyar ·

Ezt a különleges posztot a 27. szezon közepén (valamikor 2005. október végén) vezették be. Ez a fajta csatár sokkal jobban segíti annak a szélnek a támadását, amelyikre irányítva játszik, míg lényegesen csökken a középső támadásokban játszott szerepe, a másik oldali szélső támadásokhoz pedig úgyszólván semmit sem tesz hozzá. (Ne feledd, hogy a 19. szezontól mindez egy kicsit megváltozott!) Hatékonyan növeli a szélső támadások erejét, különösen akkor, ha 3 csatárral játszol.

Egy 3-4-3-as vagy 4-3-3-as felállásban játszó csapat nyugodtan játszhat egy jó szélsőjátékkal rendelkező, szélre irányított csatárral, mivel két alap csatárral eleve jó a középen támadása, különösen akkor, ha támadó középpályások is segítik őket.

Az ilyen csapatok hatékonyan tudják a szélsőjüket szélre irányított csatár pozícióban játszatni, a megürült szélső helyére pedig egy középre irányított szélsőt rakni, aki erősíti a középpályát.

A szélre irányított csatár poszt bevezetésének köszönhetően a csatáredzők a 3-4-3-as, középen támadásos (AIM) taktikától eltérő taktikákat is kipróbálhatnak.

Használatuk akár 4-4-2-ben vagy 3-5-2-ben, 2 csatárral felállva is indokolt lehet, ha mindkét csatárt a szélre irányítod. Mindez különösen egy-egy kivételesen erős középső védelemmel rendelkező csapattal szemben bizonyulhat jó döntésnek.

Az überszélsőkhöz (brutálszélsőkhöz) hasonlóan a szélre irányított csatárok is fantasztikus többdimenziós játékosok lehetnek. Ha mind a gólszerzésük, mind az átadásuk magas (legalább világklasszis szintű), nagymértékben hozzájárulhatnak a szélső támadások sikeréhez, és még csak nem is magas a fizetésük! A játék fizetési rendszere miatt a jó képességű szélre irányított csatárok fizetése általában alacsonyabba mérkőzésértékeléseket hasonló mértékben növelő, egydimenziós („csupasz”) játékostársaiéhoz képest.