Magyar Ifi-kupa

From Hattrick
This article written in Magyar needs to be translated into English. If you are bilingual and able to translate this page, you can help the Wiki by translating the text. For information on how to edit pages, please view the Getting started page.

Hattrick Magyar Ifi-kupa története

A kupa létrejöttének legfőbb oka a nehezen leköthető barátságos mérkőzéseknek volt köszönhető, de lényeges szempont volt az a tény is, hogy eddig a barátságos mérkőzések után maximum csak azért izgulhattunk, hogy melyik játékosról tudunk meg többet az edző jóvoltából. A kupa segítségével azonban már közben és előtte is izgulhattunk, smivel remélhetőleg sikerült emelni az ifi kupák barátságos mérkőzéseinek hangulatát.

Történet röviden

Az első kupán csak a bajnokságból jelentkeztek csapatok, így 8 csapattal, 2 csoportban zajlottak az események.

A második kupa már egy bővitett verzió volt, hiszen a 7 bajnoskágban résztvevő csapaton túl további 9 csapat jelentkezett, így 16 csapattal, 4 csoportban zajlottak az események.

Az igazán nagy lépést a harmadik kupa hozta meg, amikor már 32 csapat kezdte meg a csatározásokat, amelyek rendkívül izgalmas csatákat hoztak a fiatal csemeték számára. Ezen a séma mentén került megrendezésre a negyedik és ötödik ifi kupa is. Az ötödik ifi kupában annyi változás történt, hogy az csoportküzdelmek után két felé váltak a csapatok, alsó és felső házra, ahol azonban már két mérkőzés után egyenes kieséses küzdelmek mellett zajlottak tovább a küzdelmek.

V. Ifi-kupa - Felhívás !

Szeretnél az adott év utolsó kupagyőztese lenni? Ha igen, akkor itt a helyed, hiszen hamarosan megrendezésre kerül a következő, szám szerint V. ifi-kupa.

A következő kupára várunk minden olyan jelentkezőt, aki :

- elsősorban! komolyan gondolja a jelentkezését, így minden kihívásnak eleget fog tenni, nem csapja be társait, akikkel a kupára jelentkezik,

- szeretne folyamatos megmérettetést, megbízható ellenfelekkel,

- vágyik egy kis izgalomra az akadémiás barátságos mérkőzéseken is

Jó tudni, hogy ellentétben a felnőtt kupák osztálykülönbségeinek, itt mindenki egyenlő eséllyel indulhat, habár az akadémián mint tudjuk az állandó edzés többet ér az eredménynél.

ÉREMTÁBLÁZAT

Csapat Arany Ezüst Bronz 4. hely Szuper Kupa
Kisbánya  Magyarország 1 1 - - -
Mini Vipers  Magyarország 1 1 - - -
Orkcsemete  Srbija 1 - 1 - -
Little Greenluck FC  Magyarország 1 - - - -
Magico Parma U17  Magyarország - 1 - - 1
SZAC Academy  Magyarország - 1 - - -
efcefcé2  Magyarország - - 1 - -
Kis Alkoholisták  Magyarország - - 1 - -
Vyskovce Amateurs  Slovensko - - - 1 -
Zanati Aztek Tanoncok  Magyarország - - - 1 -
Gödöllő BWC  Magyarország - - - 1 -
Meccsboksz  Magyarország - - - - 1

A Lebonyolítás:

A küzdelmek 8 x 4 fős csoportokban kezdődnek meg. A csoporküzdelmek után két felé válik a mezőny, az első két helyett a felső házban, a harmadik és negyedik pedig az alsó házban folytatja a küzdelmeket.

A kialakult mezőny alkotja a nyolcaddöntőt, ahol mind a felső, mind az alsó ház két mérkőzen dönti el a továbbjutók személyeit.

Az alsó-ház későbbi győztesének díja nem kevesebb lesz majd, minthogy megvívhat még egy utolsó csatát, ahol az ellenfele az aktuális kupa győztese lesz.

Megjegyzés:

Sok kérdést kaptam már a következő tartalommal:

"Szeretnék jelentkezni a kupára, de sajnos nem arra a hétre esik a barátságos mérkőzésem, mint ami optimális lenne. Mit tudok tenni, ha mégis csatlakozni szeretnék ?"

Ebben az esetben egy lehetőséged van, mégpedig nem lekötni addig mérkőzést, míg az aktuális hétre nem tolódik. Ez gyakorlatilag a következő. Amennyiben az első csoportmérkőzés előtt lenne barátságos mérkőzésed, akkor azt nem kötöd le az aktuális héten, hanem megvárod a következő hetet amikor is már az első ellenfeleddel találhatod szembe magadat és fogadhatod el a kihívást. Egy dologra azonban fel kell hívnom a figyelmet, ez adott esetben azt is jelent(het)i, hogy a nagy tehetséged (ha van ilyen) egy edzéssel kevesebbet fog majd kapni, hiszen itt minden hét sokat számít(6). Mindezek tudatában döntsél arról, hogy kívánsz-e csatlakozni.

"Fekete Lista"

Olyan csapatok kerülnek ide fel, akik miután jelezték indulási szándékukat, később vagy nem kötöttek le mérkőzést, vagy amikor már nem volt esélyük a továbbjutásra, utána szakadt meg a kapcsolat velük. Ez a lista olyan mint egy doboz, ahonnan nagyon nehéz kikerülni, ezért érdemes arra törekedni, hogy a megfelelő kölcsönös kommunikációval több csapat ne kerüljön ide. Természetesen a félreértések elkerülése végett, aki ide kerül, annak jelentkezését nem tudjuk elfogadni a későbbiek során, amivel megpróbáljuk elkerülni, hogy a fair play "szellemét" legalább ilyen szinten tudjuk kontroll alatt tartani.

Köszönjük a megértést!

- Mini Barcelona (1847528)

- Vas Kakas Fc (1692166)

- Caffre Nelly (1212956)

- Kisbánya (389781)

- Hadsereg FC (251164)

- Római Farkas Kölykök (16532)

- Barca SC Junior (1753533)

- Tadrassil (908742)

Egy kis történelem

Kiírás Dátum Döntő Bronz-mérkőzés Szuperkupa
Kupagyőztes Eredmény Ezüstérmes Bronzérmes Eredmény Negyedik hely Győztes Eredmény Döntős


1. 2010. április 26.
KisLiget
Mini Vipers 3 - 0
()
Kisbánya Nem került megrendezésre Nem került megrendezésre
2. 2010. december 22.
KisLiget
Kisbánya 2 - 1
()
SZAC Academy Orkcsemete 4 - 1
()
Vyskovce Amateurs Nem került megrendezésre
3. 2011. június 22.
VIPer fészek
Orkcsemete 1 - 0
()
Mini Vipers efcefcé2 5 - 0
()
Zanati Aztek Tanoncok Magico Parma U17 5-0 Orkcsemete
4. 2012. március 2.
Luckystone Park
Little Greenluck FC 5 - 1
()
Magico Parma U17 Kis Alkoholisták 2 - 0
()
Gödöllő BWC Meccsboksz 4-2 Little Greenluck FC