Nl/PBFNB Persberichtencompetitie

From Hattrick
Jump to navigationJump to search

Wat is de Persberichtencompetitie?

De Persberichtencompetitie (PBC) is de wekelijkse verkiezing van het beste persbericht binnen de PBFNB. Alle leden kunnen hun persbericht van de week ervoor inzenden, waarna een onafhankelijke en anonieme jury de beste 10 inzendingen selecteert. Middels een poll wordt daarna bepaald welk bericht Weekwinnaar wordt. Aan het einde van het seizoen wordt middels een extra poll bepaald welke Weekwinnaar goed genoeg is om de titel Persbericht van het Seizoen te krijgen.

Ranglijsten

Persbericht van de Week

 • 1. Paddy01 - 15
 • 2. Dopefish - 12
 • 3. SirDeeVee - 9
 • 4. PBFNB-Dockumer - 6
 • 4. fransfrans - 6
 • 4. oldtrafford - 6
 • 7. radioman13 - 5
 • 7. Woutersa - 5
 • 9. Solar-Juniors - 4
 • 9. FCB-rules - 4

Persbericht van het Seizoen

 • 1. SirDeeVee - 2
 • 1. Solar-juniors - 2
 • 2. PBFNB-Dockumer - 1
 • 2. fransfrans - 1
 • 2. oldtrafford - 1
 • 2. Rondbuikige-Preses - 1
 • 2. arissimo - 1

De winnende Persberichten van het Seizoen

Seizoen 1 - PBFNB-Dockumer - Betto van het Hoff ontslagen.

"Je mag dan wel een een jeugdpull zijn, daarom hoef je nog niet de grote meneer uit te hangen!" aldus een furieuze Santiago Castillo na alweer een aanvaring met 2e doelman Betto van het Hoff. "Een dik salaris beuren, alleen de bank warmhouden en niet eens kunnen klaverjassen, wat mij betreft gaat hij golfen." Aldus geschiedde. De rest van de selectie was er minder blij mee, aanvoerder Christiaan Bezuyen gaf als enig commentaar "Daar gaat mijn goudmijntje, die vent kon echt niet kaarten"

Seizoen 2 - fransfrans - Augustus Camps door het oog van de naald

Dankzij de onovertroffen incompetentie van HeMans administratieve dienst is Augustus Camps te nauwer nood aan ontslag ontsnapt. Toen de voorzitter in opperste bezuinigingswoede na Marciano Kemperman ook Camps voordroeg voor ontslag kreeg hij het volgende bericht: Je hebt minder dan 12 uur geleden een speler ontslagen en kunt daarom op dit moment niet nog een speler ontslaan. Wacht s.v.p. tot de 12 uur voorbij zijn. "wel heb ik ooit!" brieste de voorzitter "nog tutoyeren ook! ik ontsla ze!"

Seizoen 3 - arissimo - geen handen schudden in 2007

Wat de grote dag zou moeten worden van keeper Elwin Belder liep uit op een grote ramp. Na jaren keihard trainen zou hij eindelijk gepromoveerd worden en deel uit gaan maken van het A-team. Zijn ongeevenaarde reflexen, zijn fantastische wedstrijdinzicht en zijn ongekende populairiteit zouden van hem ongetwijfeld de beste pull ooit in hattrick hebben gemaakt, ware het niet dat in de eerste minuten van 2007 een te vroeg ontploffend rotje een voortijdig einde maakte aan zijn veelbelovende carriere.

Seizoen 4 - Solar-juniors - Supporter in hart en nieren

EINDHOVEN - Je bent zo succesvol als je laatste prestatie in Hattrick-land. Wekenlange euforie maakt snel plaats voor deceptie en wantrouwen. Toch stond er vanochtend vroeg precies één supporter bij het Solar Dôme. "Ik wil graag lid worden van de fanclub.", zei Karel zonder met zijn ogen te knipperen. De geëmotioneerde kassier legde het sportkatern weg, stempelde een seizoenkaart af en deed er voor de gelegenheid een geel-groen vlaggetje en een sticker bij. "Er is nog licht aan de horizon..."

Seizoen 5 - Solar-Juniors - Solar Juniors sneuvelen vlak voor de finish

ROTTERDAM - Het was stil in de trein naar Eindhoven. Stukjes uit elkaar gespatte droom plakten in sombere kleuren tegen de raampjes. Een opa port zijn kleinzoon troostend aan en een meisje met groen gele vlechtjes houdt de handen van haar vriendje snikkend vast. Niemand praat, niemand zingt. De trein dendert voort in een deprimerend ritme, maar tegen de tijd dat het gevaarte Eindhoven binnenrolt zijn de blikken weer vastberaden, verschijnt er zelfs een vleugje trots. Een nieuw seizoen wacht!

Seizoen 6 - Rondbuikige-preses - 许 海轶 maakt faam waar

Vooruits Chinees 许海轶 heeft in zijn eerste wedstrijd voor het beloftenelftal direct een goede indruk achtergelaten. ,,许 海轶 heeft het goed gedaan, aldus coach Taskinen. ,,Ik denk dat 许 海轶 een hele grote kan worden. 许海轶 vond zijn optreden zelf tegenvallen. ,In mijn eigen land zien ze vaak een heel andere 许 海轶 . Als ik daar alleen de bal al krijg, schreeuwt het hele stadion: 许 海轶 许 海轶 许 海轶 许 海轶 许 海轶. Dat is echt mooi. Hier hadden ze slechts oog voor de bierpomp en de snackwagen. Jammer.'

Seizoen 7 - SirDeeVee - SirDeeVee huurt extra psychologen in

De geruchten zijn hardnekkig, SirDeeVee schijnt te lijden aan een combinatie van projectie en grootheidswaanzin. Daarnaast heeft hij moeite zijn ht-personage te scheiden van zijn eigen identiteit, een lichte vorm van schizofrenie dus. "Het vieren van verjaardagen om de 112 dagen, het uitdelen van fictieve koffie en het verkopen van 17-jarige stagaires viel te tolereren", aldus een collega, "maar toen hij probeerde de directeur te ontslaan wegens waardeloos leiderschap kwam hij in de problemen"

Seizoen 8 - sirDeeVee - Pizza in huize DeeVee vanavond

MrsDeeVee kan het slecht waarderen: "Je bent ook zo'n eigenheimer he, jij ging toch aardappels kopen?! Ik zeg nog, kijk gelijk of ze al nieuwe hebben, maar nee hoor, meneer komt weer met lege handen thuis, wat een opperdoezer ben jij toch. Zitten we weer met van die kleffe quattro stagioni's van die koekebakker op de hoek. Ik kan nog steeds niet geloven dat ik met zo'n bintje getrouwd ben! Ongelofelijk! De phytophthora kun je krijgen!"

"Ehm, ik zei dat ik Aard Appel ging kopen.."

Seizoen 9 - oldtrafford - Topper

Zondagavond, 1 week voor de topper in V.239 tussen de nummers 1 en 2, stond er op een bordje aan de kassa van Acts United te lezen: "UITVERKOCHT". Een vader doet z'n arm rond zijn, in de clubkleuren gehulde, zoon die snikkend zijn pet over zijn ogen trekt. De vader zegt: "Ik zal een abonnement op Prime TV nemen om de match te kunnen zien, is dit ook goed?" De zoon haalt al snikkend z'n schouders op en zegt: "Papa, ik had mijn helden zo graag in het echt gezien!". Wat een vader lijden kan!

Seizoen 10 - Onbekend.

De verkiezing van het 10de Persbericht van het Seizoen heeft nog niet plaatsgevonden. Zodra dit bekend is zal het bericht hier een ereplaats krijgen. Daarnaast zal het met de negen bovenstaande berichten deelnemen aan de All Star verkiezing, waarin bepaald wordt wat het ultieme persbericht uit 10 seizoenen PBFNB is.