Swiftboys

From Hattrick
Jump to navigationJump to search
This article written in Nederlands needs to be translated into English. If you are bilingual and able to translate this page, you can help the Wiki by translating the text. For information on how to edit pages, please view the Getting started page.

Swiftboys is a Dutch club. Currently playing in VI.41 (Nederland)

Swiftboys.JPG


Een stukje geschiedenis:

Swiftboys is in een ver verleden begonnen onder de naam tzesde. Dit was in seizoen 7. De club dankte zijn naam aan het team waar de manager van de club op dat moment in speelde. Een klein gebrek aan creativiteit dus. De naam bracht de club niet veel voorspoed. Na een 8e, 4e, 3e en een 5e plek besluit het bestuur van tzesde de naam van de club te veranderen. Het bestuur was ervan overtuigd dat met een naam als tzesde het team nooit uit de 6de klasse zou promoveren. Aanvankelijk leverde de naamsverandering naar Swiftboys (vernoemd naar de club uit de serie "All Stars") de club weinig op. Sterker nog, vele supporters zeiden hun lidmaatschap op, en bovendien eindigde Swiftboys in zijn eerste seizoen als 6de. Tot overmaat van ramp werd Swiftboys het seizoen daarop 7de, wat betekende dat zij degradeerde uit de 6de klasse.

Echter, de degradatie betekende een nieuw tijdperk. Het gehele bestuur trad af, alleen de manager bleef de club trouw. Het bestuur werd vervangen door één man: "de voorzitter". Hij wist er met een nieuw en verfrissend beleid voor te zorgen dat de club een nieuwe weg insloeg. De benadering werd professioneler. Bogdan Moga was in het seizoen dat Swiftboys degradeerde al aangesteld als coach, maar ook hij wist degradatie niet meer af te wenden. De voorzitter bleef het vertrouwen in hem houden. Dit betaalde de coach dubbel en dwars terug met de kampioenstitel in het seizoen daarop in de 7e klasse. Het feest bij Swiftboys was overweldigend. Swiftboys was terug in de 6e klasse!

In VI 41 had Swiftboys het in zijn eerste seizoen nog wat lastig, maar wist toch als 4e te eindigen. Het seizoen daarop werd het zelfs 3e, en afgelopen seizoen 2e. Statistisch gezien zou een 1ste plek in het huidige seizoen goed passen. Het is echter de vraag of Swiftboys deze plek ook daadwerkelijk behaald.

Swiftboys is op het moment een goede topper in de zesde klasse, maar nog niet goed genoeg voor de vijfde klasse. Er wordt hard gewerkt om de ploeg op verschillende posities te versterken, zodat het mee kan doen in de vijfde klasse. Voorlopig blijft Swift zich richten op de top in de zesde klasse. Maar promotie op korte termijn behoort wel tot de doelstellingen, aangezien het gat tussen de vijfde klasse en zesde klasse steeds groter wordt.

Mister Swiftboys is Coskeum Geut. Deze dertiger is er vanaf het begin bij, en is altijd een vaste waarde geweest in de ploeg. Tegenwoordig is hij niet meer de beste van het team, maar met zijn grote ervaring is hij de leider van het team en het verlengstuk van de trainer. Ook is hij recordaanvoerder, en zeer geliefd bij de fans.