User:Cool Mickey

From Hattrick
Jump to navigationJump to search

This page is dedicated to the memory of the Danish manager cool_mickey (real name Erik Glyngfeldt) who passed away on the 24th of February 2007. cool_mickey was well-known and liked on the Danish HT forums.

This article written in Dansk needs to be translated into English. If you are bilingual and able to translate this page, you can help the Wiki by translating the text. For information on how to edit pages, please view the Getting started page.

Mindeordene fra Horsens Folkeblad

Horsens Folkeblad 26/2 2007:

Erik Glyngfeldt, Torsted

Redaktions-sekretær Erik Glyngfeldt, Torsted, døde i lørdag uden forudgående sygdom, 48 år.

Erik Glyngfledt var souschef på Horsens Folkeblads redaktion, hvor han havde det daglige ansvar for den færdige udgave af Horsens siderne. Erik Glyngfeldt var født i Fredericia, men kom som barn til Horsens, da faderen blev ansat på statsfængslet. Efter HF-eksamen tog Erik Glyngfeldt en portør-uddannelse og arbejdede nogle år på Horsens sygehus, før han på grund af problemer med et knæ måtte opgive dette arbejde. Han kom istedet ind på journalist uddannelsen.

Erik Glyngfeldt arbejdede på Horsens Folkeblad i knap 12 år. Han var uddannet på Danmarks Journalisthøjskole i Århus og havde under sin praktiktid på Horsens Folkeblad, dels lokal-redaktionen i Hedensted, dels lokal-redaktionen i Horsens. Da han var færdig på skolen i 1995, blev Erik Glyngfeldt tilknyttet Horsens Folkeblad, hvor han fungerede som kriminalreporter og sportsjournalist, før han i 1999 blev udnævnt til redaktions-sekretær på sporten. For 5 år siden blev han tilknyttet Horsens-redaktionen på fuld tid og souschef.. Han var en dygtig journalist med tæft for nyheder og havde en sikker hånd, når det gjaldt om at prioritere i dagens strøm af nyheder.

Erik Glyngfeldt var knap 3 år formand for den redaktionelle medarbejderforening på Horsens Folkeblad og dermed tillidsmand for journalisterne. Han var højt værdsat for sit faglige arbejde, der også inddrog ham i redaktionsgruppen, som arbejder med avisens redaktionelle udvikling og samarbejdsudvalget.

Uden for avisen var Erik Glyngfeldt en ildsjæl i sportens verden. Han havde som ung mand en karriere som håndboldspiller og havde været håndboldtræner i HH, Torsted, Odder, HSR, Hornsyld Vestbyens HK og Østjysk HK. I en periode var han også instruktør for DIF-kurset "PR-Bliv synligt", og han var i flere år redaktør af Dansk Træner Unions medlemsblad.

Erik Glyngfeldt stoppede med håndbold for 5 år siden og regnede egentligt med, at han var ude af sporten, men for 2 år siden kaldte hans barndomsklub, Torsted HK, på en hjælpende hånd. Erik Glyngfeldt rykkede ind som formand - en opgave han passede med ildhu til sin død.

Erik Glyngfeldt var gift med Hanne, og sammen har de 2 børn, Michaela på 18 og Jeppe på 12. Lørdag formiddag opholdt han sig i hjemmet på Jupitervej, da han pludselig sank sammen og døde, ramt af en blodprop i hjertet.


Cool_Mickey - En sidste artikel

”Og i øvrigt skylder du intet. Jeg vil hellere end gerne hjælpe dig ;-)”, sådan lød en af de allersidste beskeder til mig fra Cool_Mickey, da han lige havde hjulpet mig med en forbundsvalgtale imens han havde middagsgæster. En besked der i virkeligheden kendetegnede ham mere end som så. På de følgende sider vil I få lov til at få et lille indblik i hvor godt dette citat passer til Cool_Mickey.

Udover at Erik Glyngfeldt, bedre kendt som Cool_Mickey i Hattricks univers, har været en synlig og meget værdsat figur i det virkelige liv, så har han bestemt også præget diverse virtuelle konferencer verden over, med hans muntre humør og skarpe pen. Jeg følte derfor at dette var den eneste rigtige måde at sige farvel på og mindes ham gennem denne artikel.

Jeg vil dog ikke skrive artiklen udelukkende efter min egen opfattelse, og min egen mening om manden, der var kendt for hans skarpe pen, markante holdninger og et evigt glimt i øjet. Derimod vil jeg lade dem som kendte ham bedst fortælle, hvad han bør huskes for. Det er folk, der satte pris på Cool_Mickey af hver sine grunde, folk der har følt forskelligt over for Cool_Mickey, men en ting har vi alle sammen tilfælles: vi kunne lide ham for den han var. Og hvem var han så? Det vil jeg også prøve at give Jer et indblik i - hvem var han, og hvad han stod for.

Cool_Mickey havde som sagt markante holdninger, men det var aldrig bare en markant holdning for at være markant. Derimod virkede alle hans holdninger og meninger meget gennemtænkte og velovervejede. Og når man taler markante holdninger og meningsudvekslinger i Hattrick, så er Cool_Mickey vs. HelmuthKohl en klassiker for mange, og det var en ”kamp” der kendetegnede den danske konference i et langt stykke tid.

Derfor har jeg spurgt HelmuthKohl omkring Cool_Mickey, og da jeg spurgte ham om hvilken diskussion han husker allerbedst, sagde han således:

”Cool_Mickey og mig har haft mange gevaldige skænderier. Jeg vil næsten sige, at de havde episk format.”

”De største af slagsen fandt sted i første del af 2003 og handlede primært om det famøse boost. Vi kom vidt omkring, og ingen af os sparede på de store ord, vi kørte blot hinanden længere og længere ud, fordi vi var lige stædige. ;) Jeg husker særligt en gang Cool_Mickey sammenlignede boostet med militærdiktaturet i Nigeria.”

”Men selvom der ikke blev sparet på ordene i de offentlige diskussioner med Cool_Mickey, så var der altid gensidig respekt. Man vidste, hvor man havde ham, også selvom man havde været meget uenig. Cool_Mickey satte pris på folk, der ligesom ham selv havde en klar holdning til tingene.”

”Og ligesom mange andre har jeg også skrevet privat med Cool_Mickey om flere forskellige ting. En rødglødende diskussion på konferencen, kunne sagtens ende med, at vi via HT-mail kom til at diskutere journalistiske principper i almindelighed, seværdigheder i Ankara m.v. Cool_Mickey havde en viden og en holdning til alt og særligt på tomandshånd var det tydeligt, at han var et venligt og meget interessant menneske. Netop derfor var det i mine øjne spændende og lærerigt at være i kontakt med ham. Jeg vil savne hans helt særlig kraftfulde udtryksform, men i særdeleshed kontakten med ham. Men han har efterladt sig et klart eftermæle i HT, som jeg tror, vil vare ligeså længe som spillet og lige så længe som de der kendte ham.”

En af de første, der fik lov til at nyde godt af Cool_Mickey’s utrolige sociale omgang med mennesker var hans første ’elev’ Danni, kendt som Forza_GF, i Hattricks univers. Danni blev taget i lærde af Cool_Mickey allerede som 17-årige, men han fik langt mere end blot viden om Hattrick finurligheder. Han fik et venskab og en god ven oveni!

Da jeg talte med Danni om Cool_Mickey sagde han således:

”Jeg lærte at kende Erik da jeg kun var 17 år – i 2002. Jeg lærte ham at kende gennem Hattrick, hvor han tog mig under sine vinger – Jeg havde nemlig aldrig prøvet hverken internettet eller Hattrick før. Da vi startede med at tale sammen, snakkede vi stort set kun om Hattrick, men vi lærte hurtigt hinanden at kende og så kunne vi snakke om ALT! Efter noget tid, hvor vi havde talt rigtig godt sammen hændte det at jeg også fik fornøjelsen at være sammen med ham i det virkelige liv, hvor jeg har besøgt ham, hans kone og børn i deres hjem.”

Hvis du skal beskrive Cool_Mickey, hvad syntes du så kendetegnede ham?

”Han var en utrolig omsorgsfuld og rar person, og hvis man kom ind på livet af ham var han meget socialt anlagt. Derudover var han en meget engageret person, der vitterlig brændte for de ting han kastede sig ud i og han var en mand, der havde sin mening og han var ikke bange for at udtrykke den.”

Du nævner selv at Cool_Mickey ikke var bange for at udtrykke sig, hvilket på sin vis kendetegnede Cool_Mickey, men hvad husker du ham specielt for, og hvor stor betydning tror du, at Cool_Mickey har for det danske community gennem tiderne?

”Jeg husker specielt Cool_Mickey for - i Hattrick - hans imponerende retorik, diskussionslyst og engagement. I det lidt mere private; hans utroligt støttende og hjælpsomme væsen.”

”Jeg mener at Cool_Mickey har haft en KÆMPE stor andel i den måde det danske community har udviklet sig på. Han har om nogen været en person der har formået ikke bare at trække folk til konferencerne men også holde på dem, pga. hans diskussionslyst og store engagement. På trods af det har der samtidig altid hersket STOR respekt om ham, selvom folk ikke altid har været enige med ham.”

Hvordan tror du denne respekt kom om ham?

”Jeg tror ikke man kan sige at der er en grund frem for en anden, der har gjort Erik respekteret blandt folk. Han var en dygtig journalist og det gjorde selvfølgelig, at han havde pennen i sin magt, og formåede at ytre sin mening på skrift som kun få mennesker formåede/formår i Hattrick. Derudover var han utrolig skarp og dygtig retorisk og hans meninger var altid velgennemtænkte og velargumenterede.”

”Desuden sank han sjældent ned på et lavt niveau, men formåede at holde sit niveau højt hævet - også når de andre sank dybere og dybere”

Hvis du skulle bestemme hvad syntes du så at Erik skal huskes for?

”Så synes jeg CM skal huskes for sit store engagement i det danske Hattrick community, hvor han ofte har været den person mange elskede at hade, fordi de i bund og grund respekterede ham og kunne lide ham. Han har om nogen sat sit fodaftryk på ikke bare få menneskers liv, men utroligt mange igennem Hattrick han formåede at få et forhold til at fortsætte udover spillets barrierer og føre det over i den virkelige verden, både på det nationale, men også internationale plan” ”Han var meget gæstfri og ville hjælpe alle mennesker, og har i bund og grund åbnet sit hjem, og sit liv for mig og altid budt mig inden for i sit hjem, og sådan har han altid været gæstfri.”

Eftersom at Erik på sin vis lærte mig, at man skulle give sin mening til kende, så vil jeg også fortælle lidt om min opfattelse af Erik.

Hvis jeg skal stille mig de samme spørgsmål som jeg har stillet HelmuthKohl og Danni, så skulle jeg bruge meget lang tid, for jeg ville kunne rose ham til skyerne 5 sider i træk, så det vil jeg undlade for Jeres skyld.

Overordnet set var Cool_Mickey verdens værste fjende, og verdens bedste ven. Som fjende formåede han at overliste sin modstander pga. hans utrolig gode skriverevner, men også fordi at han var utrolig intelligent. Som ven var han en fascinerende person, og jeg tror ikke at jeg kommer til at møde mange personer af hans kaliber i mit liv. Når jeg siger det, så er det ikke bare for at rose ham, eller for at han skal mindes med stolthed, men fordi at han nu én gang for alle fortjener at blive husket og hyldet for den store mand han virkelig var! Han stod for så meget godt, og det strålede virkelig igennem når man skrev med ham. Jeg husker f.eks. tydeligt hvordan han sneg sig ud til sin computer en aften hvor han havde gæster på besøg, hvor han med undskyldningen ”Jeg skal lige ud at ryge” som dække, gik ud og rettede min valgkampstale imens han havde gæster. Jeg kunne ikke takke ham nok, for han var som sædvanlig alt for beskeden til at det kunne komme på tale, at jeg ”skyldte ham en tjeneste”. Jeg gemte i øvrigt hans svar til mig, da jeg sagde at jeg skyldte ham en øl for hans store arbejde og det svar lød således:

”Det vil jeg se frem til. Og i øvrigt skylder du intet. Jeg vil hellere end gerne hjælpe dig ;-)”

Dét var Erik i en nøddeskal. Der kunne under ingen omstændigheder komme på tale, at man fik lov til at skamrose ham. Til gengæld var han ufattelig god til selv at rose en så man rødmede selvom, at man sad i den anden ende af Danmark bag en skærm.

Så hvis jeg skal fortælle Jer, hvad jeg altid vil huske Cool_Mickey/Erik for, så er det hans utrolige personalitet, hvor der altid var plads til en til, som han snakkede med om alt. Hvis jeg vidste hvor mange han dagligt havde gjort glad alene over Hattrick, så ville jeg, af hele mit hjerte, godt have kendt ham i virkeligheden. Han var en stor mand, og husk på at Erik ikke skal huskes for det folk siger, men for det du husker og føler.

For at runde det hele af så syntes jeg lige at der skal takkes en masse mennesker på den danske konference. Efter Eriks tragiske dødsfald så blev der hurtigt taget initiativ til en indsamling til en smuk bårebuket fra det danske hattrick community. Så en stor tak til specielt Loke_ for indsamlingen, og tak til alle de mennesker, der på den ene eller anden måde har været berørt af Erik, og derfor støttet dette gode formål.

Hvil i fred Erik.

                                        Af: Mattie_