Hu/CHPP-útmutató

From Hattrick
Jump to navigationJump to search
INTERWIKI

· English · Magyar ·

Hogy megkaphasd a CHPP- (Certified Hattrick Product Provider, Hitelesített Hattrick-termékszolgáltatói) jogosultságot, el kell fogadnod és be kell tartanod a CHPP-re vonatkozó szabályokat. A folyamat a következő:

Útmutató

  • Legyen egy jó ötleted!
  • Találd ki, hogy milyen dolgokra lehessen használni a programot!
  • Még a fejlesztés megkezdése előtt jelentkezz CHPP-jogosultságért! Ismertesd, hogy milyen funkciókat kíván megvalósítani a fejlesztésed. Várd meg a HT-csapat válaszát, hogy elfogadják vagy elutasítják-e a fejlesztésedet, valamint, hogy minden használatba venni kívánt funkcióra megkapod-e az engedélyt. Mivel ekkor még senki más nem ismerheti, milyen tulajdonságokkal akarod felruházni a programodat, nem kell aggódnod, hogy valaki lenyúlja a hiper-szuper ötleteidet.
  • Miután elfogadták a CHPP-jelentkezésedet, csatlakozhatsz a CHPP-fórumhoz.
  • Fejleszd ki a programot és az összes engedélyezett funkciót.
  • Miután befejezted, gyere vissza a CHPP-oldalra, és válaszd ki a program azon tulajdonságait, amelyeket a felhasználókkal is ismertetni szeretnél.
  • Te döntesz az új verziók esetleges fejlesztéséről. Írd be az új funkciókat a CHPP-oldalon, és várd meg az elfogadásukat, mielőtt fejlesztésbe fognál.

A program leírását és a funkciókat angolul kell megadni.

Miért hasznos mindez a fejlesztők számára?

A fejlesztők megkapják a minőséget jelző címkét, valamint a hivatalos emblémát, miszerint a Hattrick-csapat is támogatja a fejlesztést. A szabályok biztosítják, hogy minden alkalmazás megkapja ugyanazokat a reklámozási lehetőségeket. A fejlesztők hozzáférhetnek a CHPP-fórum információihoz, többek között azokhoz az Hattrick-csapat által eszközölt változásokhoz, amelyek esetleg érinthetik a fejlesztésüket – többek között a XML-fájl formátumát és hasonlókat.

Miért hasznos mindez a felhasználók számára?

A felhasználók tudni fogják, hogy az általuk használt alkalmazást a Hattrick-csapat engedélyezte és elfogadta. Ugyancsak biztosak lehetnek benne, hogy a CHPP-alkalmazás úgy működik, hogy nem tárolja el a felhasználói jelszót, és megfelelően kommunikál a Hattrick-kiszolgálóval.

Miért hasznos mindez a Hattrick számára?

Az ellenőrzésünk alatt tarthatjuk a külső fejlesztők által készített programokat. Minden elfogadott programot figyelni tudunk, valamint van egy közös fórum, ahol a fejlesztőkkel könnyen tartani tudjuk a kapcsolatot.