Hu/Forma

From Hattrick
Jump to navigationJump to search
INTERWIKI

· English · Magyar ·

Idézet a Hattrick Súgóból

A Játékosok menüpontban a játékosok „aktuális formáját” láthatod. Ez a meccsek szempontjából fontos. Egy „pocsék” formában lévő „remek” játékos általában például rosszabb, mint egy „jó” formában lévő „megfelelő” játékos.

Az erőnlétedzés negatív hatással van az aktuális formára: minél nagyobb az erőnlétedzés (százalékos) aránya, annál nagyobb lesz a negatív hatása.

Ezenfelül létezik egy rejtett forma is – ezt a program használja a játékos formájának kiszámítására. Az edzések alkalmával minden játékos aktuális formája változik, mégpedig a rejtett formája felé. Az aktuális forma nem igazodik azonnal a rejtett formához. Ehelyett hétről hétre annak irányába mozog – minél távolabb van tőle, annál nagyobb léptékben.

Miután az edzés során kialakult az aktuális forma, minden játékosnál előfordulhat, hogy megváltozik a rejtett formája. Minden játékosnál ugyanakkora az esély rá, hogy ez bekövetkezik, és nem lehet ellene mit tenni. Amikor elérkezik az új rejtett forma generálásának időpontja, több tényező is befolyásolja a változás irányát:

  • hogy pályára lépett-e a játékos az elmúlt héten – ez nagyon fontos!
  • hogy mekkora az edzésintenzitás – minél nagyobb, annál jobbak általában a formák
  • hogy mennyire jó az edző – minél jobb, annál jobbak általában a formák
  • hogy hány segédedző áll a csapat alkalmazásában – ők is javítják a formákat

A pályára lépett kitételnek már megfelel az is, ha csak 1 percet töltött a játékos a pályán. Elég a héten egy mérkőzésen megjelennie, amibe beleszámít a korábbi csapatánál játszott mérkőzés is, ha időközben el lett adva a játékos.

Ne feledd: a formaváltozások kiszámíthatatlanok, és néha a legkevésbé sem az elvárásaid szerint alakulnak – ne panaszkodj miattuk!

A forma hatása a teljesítményre

Az alábbi tartalmak Hattrick felhasználók által végzett kutatáson és/vagy tapasztalatain alapulnak — ami azt jelenti, hogy azok valódiságát és pontosságát még nem erősítette meg semmilyen hivatalos közlemény, ezért nem feltétlenül fedik a játék valós működését. Kérlek ezt vedd figyelembe!Az alábbi táblázat a játékosok maximális teljesítőképességéhez képest várható teljesítményt mutatja (remek forma = 100%-os teljesítmény).

8. Remek 100%
7. Jó 96,7%
6. Megfelelő 89,7%
5. Középszerű 82,0%
4. Gyenge 73,2%
3. Csapnivaló 62,9%
2. Pocsék 50,0%
1. Katasztrofális 30,5%

Képlet: képesség változás = ((forma - 0,5) / 7)0,45

Lásd még

Referenciák