Hu/Edző

From Hattrick
Jump to navigationJump to search

Az alábbi tartalmak Hattrick felhasználók által végzett kutatáson és/vagy tapasztalatain alapulnak — ami azt jelenti, hogy azok valódiságát és pontosságát még nem erősítette meg semmilyen hivatalos közlemény, ezért nem feltétlenül fedik a játék valós működését. Kérlek ezt vedd figyelembe!


Az edző egy nagyon fontos személy a játékban, ő felel az edzésért és a csapatért a meccs alatt. Az edzők egyedi képességüket használják, hogy ösztönözzék a játékosokat pályán kívül és belül egyaránt. Egyébként akár a meccsen is játszhatnak. Az elején mindenki egy gyenge képességű edzőt kap, amit később szükség szerint mindenki lecserélhet egy jobbra.

Edzői képesség

Idézet a Hattrick Súgóból

Képesség: egy jól képzett edző ismeri azokat a módszereket, amelyekkel a játékosok fejleszthetők az edzéseken. Minél tehetségesebb, annál hatékonyabb az edzés. Az edző nem lehet „remek” szintűnél jobb. Az új csapatok pedig „megfelelő” edzővel kezdenek.

Az edzői képesség két dolgot határoz meg:

  • Gyorsítja az edzés sebességét.
  • Javítja a játékosok formáját.

A legkifizetődőbb a edző, a remek már nagyon kevés pluszt ad az edzéshez, míg a képzésének ára jóval több. Remek edzővel leggyakrabban a válogatott számára edző menedzsereknél lehet találkozni.

képesség szint edzés sebesség
remek 105,30%
100%
megfelelő 90,90%
középszerű 83,30%
gyenge 76,90%
csapnivaló 71,40%

Vezetői képesség

Idézet a Hattrick Súgóból

Vezetői képesség: azon túl, hogy az edzéseket meg kell tervezni, a játékosokat motiválni is kell. A csapatszellem általánosságban véve jobb lesz, ha az edzőnek magas szintű a vezetői képessége.

A csapatszellem szintje minden frissítéskor elmozdul a hűvös szint felé. Az edző magas vezetői képessége lassítja az esést, ha hűvös felett van és gyorsítja az emelkedést, ha hűvös alatt.

Felfogás

Idézet a Hattrick Súgóból

Szemlélet: az edző lehet támadó, védekező vagy semleges beállítottságú, de ennek (csak) a mérkőzések alatt van szerepe. Támadó szemléletű edzővel jobb a támadóérték, de csökken a védekezés, a védekezővel pedig javul a védekezés, de romlik a támadások erőssége. A védekező edző védekezésre gyakorolt jótékony hatása egy fokkal erősebb, mint a támadó edző hatása a támadás erősségére. A semleges edző se nem támadó, se nem védekező szemléletű, azaz egyik oldal sem javul és nem is romlik.

  • Támadó felfogás: 8%-al növeli a támadó értékelést és 11%-al csökkenti a védekezés értékelést a semleges edzőhöz képest.
  • Védekező felfogás: 14%-al növeli a védekezés értékelést és 8%-al csökkenti a támadó értékelést a semleges edzőhöz képest.

Képességromlás

Idézet a Hattrick Súgóból

Amennyiben egy edző egy teljes szezont eltöltött a csapatodnál, a vezetői képessége lassan csökken. Amint „katasztrofális” szintre süllyed, a csökkenés már az edzői képességét fogja érinteni.

A képességek 1-2 szezont bírnak ki a következő esésig. Számítások szerint a vezetői képesség minden héten 33% eséllyel esik 0,125 szintet, de az edzővé konvertálás idejétől számolva 16 hétig biztosan nem csökken még szinten belül se. Az edzői képesség csökkenéséről jelenleg nincsenek hasonló megfigyelések.

Edzőcsere

Idézet a Hattrick Súgóból

Ha elégedetlen vagy a vezetőedződdel, bármikor szerezhetsz egy másikat. Felfogadhatsz egy külső edzőt, vagy egy játékosodból is kiképezheted. Edzőváltásra a klubod menüjében található „Edzés” menüpontban van lehetőség.

Minden adott szintű új edző egyenlő képességekkel rendelkezik, azaz minden „megfelelő” edző „közép-megfelelő” szintű. A remek edző pedig csak fél szinttel magasabb a jónál.

Ha felveszel egy új edzőt, a régi edző játékosként a csapat tagja marad, de már nem lehet újra edző, és nem is adhatod el. Ha nincs rá szükséged, sajnos ki kell rúgnod.

Külső toborzás

Idézet a Hattrick Súgóból

Először azt kell eldöntened, hogy milyen legyen a szemlélete, majd hogy mennyire jó edzőt szeretnél. Minden vezetői, ill. edzői képességkombinációnak konkrét ára van; minél jobb az edző, annál magasabb.

Csapnivaló vezetői képesség
Edzői képesség Ára
gyenge 2 000 eFt
középszerű 2 000 eFt
megfelelő 15 920 eFt
53 740 eFt
remek 800 000 eFt
Gyenge vezetői képesség
Edzői képesség Ára
gyenge 2 000 eFt
középszerű 4 560 eFt
megfelelő 36 560 eFt
123 420 eFt
remek 877 680 eFt
Középszerű vezetői képesség
Edzői képesség Ára
gyenge 2 000 eFt
középszerű 8 240 eFt
megfelelő 65 940 eFt
222 580 eFt
remek 1 582 920 eFt
Megfelelő vezetői képesség
Edzői képesség Ára
gyenge 2 000 eFt
középszerű 13 020 eFt
megfelelő 104 200 eFt
351 700 eFt
remek 2 501 040 eFt
Jó vezetői képesség
Edzői képesség Ára
gyenge 2 000 eFt
középszerű 18 920 eFt
megfelelő 151 420 eFt
511 100 eFt
remek 3 634 500 eFt

Kezdő játékosoknak egy jó edző csapnivaló vezetői képességgel a legmegfelelőbb, mivel az elején a minél gyorsabb edzés a legfontosabb, így a vezetői képességen spórolhatnak. Később, ha már van elég bevételük és fontossá válik a vezetői képesség is, akkor viszont csak saját játékost kifizetődő alkalmazni edzőnek.

Saját játékos alkalmazása

Idézet a Hattrick Súgóból

Ha egy játékosból képzel edzőt, megtartja a vezetői képességét. A játékos tapasztalata meghatározza, hogy mennyire jó edző válhat belőle, illetve minél jobb a tapasztalata, annál olcsóbb a képzése. Tehát egy tapasztalt, magas vezetői képességekkel rendelkező játékos igazi aranybánya számodra! Viszont csak olyan játékost képezhetsz edzővé, aki már egy teljes szezon (16 hét) óta a gárdád tagja.

  • A játékos tapasztalata meghatározza, hogy milyen jó edzőt képezhetünk belőle.
  • Minél magasabb a tapasztalata, annál olcsóbban képezhető belőle azonos szintű edző.
  • A vezetői képesség nem befolyásolja a képzés árát.
  • Egy szezon óta a csapat tagja kell legyen.

A játékosok megtartják vezetői képességük és a tapasztalatuk, neked semmibe nem kerül – így egy magas tapasztalatú, magas vezetői képességű játékossal meglehetősen jó üzletet csinálhatsz. Az edzővé képzett játékosok automatikusan felépülnek korábban szerzett sérüléseikből.

A képzésnek nincs ideje, a konvertálás azonnal megtörténik.

Konvertálási árlista

Eszközök

Referenciák