Hu/Hibák

From Hattrick
Jump to navigationJump to search
INTERWIKI

· English · Français · Magyar ·

Maintenance.PNG Ez az oldal, vagy szakasz frissítést igényel. Néhány tartalom elavult, vagy új adatok hozzáadása szükséges. Segítheted a Hattrick Wiki-t ezen oldal, vagy szakasz frissítésével .


Football.png A szócikk nem teljes kidolgozottságú (csonka). Segítheted a Hattrick Wiki-t az oldal bővítésével.


Ez az oldal az Ötletek, a Támogatott ötletek és az Elvetett ötletek oldalakkal közösen használandó. Ha szerkeszted, kérünk, ügyelj arra, hogy a fenti oldalak tartalma megegyezzen.

Ennek a lapnak az a célja, hogy bemutassa, mi okozhat hibákat (bugokat) a játékban, hogy a Hattrick-stáb kijavíthassa őket.

Ha úgy gondolod, hogy valami egyértelműen rossz, kérjük, írd meg itt.

Ne sorolj fel olyan hibákat, amelyekkel mások visszaélhetnek – ezekről inkább tájékoztasd a helyi GM-eket!


Karakterszámlálók a szerkesztőmezőkhöz

A sajtóközlemények, vendégkönyv-bejegyzések és HT-mailek karakterszáma korlátozott, azonban a karakterszámláló, amely kijelzi a még felhasználható karakterek mennyiségét, néha rosszul működik. Ez azzal járhat, hogy a rendszer levágja az utolsó néhány karaktert az üzenet végéről. Ennek egyik oka az lehet, hogy a karakterszámláló nem kezeli helyesen a CR/LF karakterpárt (az entert). A másik lehetőség, hogy a karakterszámláló nem veszi figyelembe az üzenet címét, amely pedig szintén hozzáadódik az üzenet karakterszámához. Továbbá az ékezetes (Unicode-ban vsz. 2 bájt szélességű?) karakterek kezelése helyesen történik a kliensen, a szerveren azonban már nem (= így az üzeneteknek hamarabb vége szakad, mint amennyit normál esetben írni lehetne). Erre többek közt a magyar ékezetes Unicode-karakterek (pl. ű vagy ő) használata esetén van példa.

Az előző tulajdonosnak járó díjat azok a klubok is megkapják, ahol tulajdonosváltás történt

Ha egy olyan játékos kerül a piacra, aki játszott néhány mérkőzésen az előző klubjában, akkor az előző csapat megkapja a játékos vételárának egy kis százalékát. Ha (ahogy a szabályzatban is nevezik) az „előző tulajdonos” klubjánál eközben tulajdonosváltás történt, a pénzt az új tulajdonos ugyanúgy megkapja – ami így gyakran nagy összegű „potyapénzt” jelent a(z általában friss) klub számára. Ugyanez a nevelőegyesületi díjaknál is megfigyelhető.

A 2 vagy több gólkirállyal rendelkező csapatok 2 vagy több, a gólkirályi prémiumról szóló üzenetet kapnak

Ha a bajnokság végén két vagy több játékos azonos eredménnyel áll a góllövőlista élén (azaz két vagy több gólkirály, azaz társgólkirály születik), és mindketten (hárman, többen) ugyanannak a klubnak a játékosai, az adott csapat minden egyes játékos esetében kap egy „Neked jár a gólkirályi prémium” üzenetet, így úgy tűnik, minden esetben jogosult a prémiumra. A prémium azonban – a szabályzatnak megfelelően – csak egyszer kerül kifizetésre.

A már lekötött nemzetközi barátságos meccsre szóló kihívást nem lehet elfogadni üzenet

Szerdán kora reggel így fest az üzenet: Kihívások: 1 [csapatnév] Kezdési időpont: [ÉÉÉÉ-HH-NN at ÓÓ:PP] Helyszín: [stadionnév, normál szabályokkal/kupaszabályokkal]. Lekötve!Most nem lehet elfogadni a kihívást! Nemzetközi barátságos mérkőzéseket csak csütörtöktől keddig lehet lekötni.

A felnőtt vagy U20-as válogatott játékosok sérülését már a meccs vége előtt látni lehet

Ha a csapatodban van felnőtt vagy U20-as válogatott játékos, a klubod meccsének generálása (a kezdés után eltelt 15 perc és a meccsriport megjelenése közötti idő) után megnézheted a megfelelő ország felnőtt vagy U20-as válogatott játékosok listáját. Itt láthatod, hogy a játékos megsérül-e az adott meccsen, vagy sem.

Az 50 fő feletti csapatlétszám váratlan csapatfelállásokat eredményez

Ha több mint 50 játékosod van, előfordulhat, néhányuk nem kerül be kezdőként a csapatba (akkor sem, ha beállítottad), és így kevesebb, mint 11 kezdőjátékossal lépsz pályára. Sejtelmünk sincs róla, mely játékosokra igazak a fentiek, és hogy ez a jelenség mitől függ. Példa (mérkőzésazonosító): 83934073.

A nem létezőről katasztrofálisra történő szintlépésről nem érkezik edzésriport

A nem létező szintről katasztrofális szintre történő szintlépés nem jelenik meg a csapat edzésriportjában.