Hu/Ifiakadémia

From Hattrick
Jump to navigationJump to search
INTERWIKI

· English · Italiano · Magyar ·

08Youth.png

Bajnokságok

Ezentúl lehetőséged lesz rá, hogy az ificsapatod egy ifibajnokságban játsszon, a barátaid csapataival együtt. Ezeket a bajnokságokat Ti hozzátok létre, az egyes bajnokságokban szereplő csapatok száma pedig 4 és 16 között lehet. A legnagyobb bajnokságokat a „Hattrick-támogatók” alakíthatják csak meg, de minden felhasználó részt vehet bennük. Zártkörű bajnokságokat is alakíthattok, itt csak meghívott csapatok játszhatnak. A bajnoki mérkőzések kezdésének időpontját is meghatározhatjátok, akár 5 percnyi pontossággal. Minden héten sor kerül egy bajnoki találkozóra, és ezen felül háromhetente egyszer egy barátságos meccset is leköthetsz.

Játékosmegfigyelők

A csapatod csak 11 hét (azaz 11 játékosmegfigyelői jelentés) után töltődik fel saját ifijátékosokkal. Egészen odáig a csapatodban szereplő játékosok csak afféle „kissrácok” lesznek, vagyis többnyire nem különösebben tehetséges futballisták.

Edzés

Minden héten lesz lehetőséged rá, hogy játékost szerezz – vagy úgy, hogy megbízol egy megfigyelőt azzal, hogy felfedezzen számodra egy új tehetséget (ez az új rendszer), vagy úgy, hogy felhozol az ificsapatodból egy játékost a nagycsapatba (a régi rendszer szerint). Ezen felül felhozhatsz egy ifijátékost a nagycsapatodba (az új rendszer szerint), ha már elég időt töltött az ificsapatban. Mindkét rendszer fenntartható egymás mellett, de hetente csak egy ifihúzás lehetséges. Hetente válthatsz a két rendszer használata között, és mindez attól függ, melyik rendszer szerint hozol fel ifijátékost. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy nem vagy arra kötelezve, hogy csak az egyik rendszert használd. A párhuzamos rendszer idővel valószínűleg megszűnik majd.

Az ifijátékosok nem kapnak fizetést, de az ifimeccsekből sem származik majd semmilyen anyagi haszon.

Az ificsapat nagyrészt független lesz a nagycsapattól: a csapatszellem, a zászlógyűjtés és hasonlók különválnak majd a nagycsapattól, amennyiben egyáltalán bevezetésre kerülnek – ez még korántsem bizonyos.

Szerződtetés a felnőtt csapatba

Csak bizonyos idő elteltével hozhatsz fel ifijátékost a nagycsapatodba, mivel ehhez a játékosoknak be kell tölteniük legalább a 17. életévüket, és legalább egy szezont (= 16 hetet, 112 napot) el kell tölteniük az ificsapatban.

A legjobb megoldás feltehetően az, hogy megvárod, míg az ifid teljesen kifejlődik, mivel akkor már valószínűleg elég idős lesz ehhez. De az „új” ifijátékosnak megvannak a maga előnye is: egyszerre több képessége is fejleszthető, így ügyesebb lesz, mint egy „sima” húzással a meglévő ificsapatodból felkerült ifijátékos. A szóbeszéd szerint a túl korán felhúzott ifijátékosok 2-3 képességszintet is romolhatnak. Az edző feltételezhetően jelzi, ha a játékos megérett arra, hogy a nagycsapatban játszhasson. Hosszú távon ez annyit tesz, hogy kevesebb, de jobb képességű ifijátékosod lesz.

Az ifijátékosok képességeinek van határa: egy bizonyos idő elteltével a játékos nem fejlődik tovább, mivel mindent megtanult már, amit tudnia kell egy adott képességhez. Mivel az ifijátékosok képességei nem látszanak, figyelned kell őket, hogy eldöntsd, továbbedzed-e őket vagy sem.

Különbségek a felnőtt csapathoz képest

Az ificsapatban szereplő játékosokat nem lehet adni-venni. Hasonlóképpen, az ificsapat és a nagycsapat közötti átigazolások is egyirányúak – pl. egy játékost sem tudsz a nagycsapatból az ificsapatba irányítani.

Az ificsapat és a nagycsapat más-más edzést kap.

A nagyobb játékosokhoz hasonlóan az ifik is megsérülhetnek vagy lapot kaphatnak egy-egy mérkőzésen.

Az ificsapatba a játékosmegfigyelők (scoutok) hoznak új játékosokat. Legföljebb 3 megfigyelőt alkalmazhatsz. Amikor jelentést kérsz tőlük, mindegyikük saját jelentéssel fog előállni. Minden bemutatott játékos esetén választhatsz: elfogadod, vagy megnézed a következő jelentést, hátha jobb játékos szerepel benne. Fontold meg a választást – az elutasított játékosokat már nem kérheted vissza.

Stratégiák

Az alábbi tartalmak Hattrick felhasználók véleményén alapszik — ami azt jelenti, hogy azok valódiságát és pontosságát még nem erősítette meg semmilyen hivatalos közlemény, ezért nem feltétlenül fedik a játék valós működését. Kérlek ezt vedd figyelembe!


Ha a megfigyelői jelentések megtekintését választod, már nem húzhatsz ifit az adott héten a régi rendszer szerint – akkor sem, ha az összes ajánlott játékost elutasítod.

Nem muszáj 3 megfigyelőt alkalmaznod. Ha 3-nál kevesebbet veszel fel, a bérköltség alacsonyabb lesz, de egyúttal csökken az esélye annak, hogy megfelelő ifijátékoshoz juss. 3 megfigyelő egyidejű alkalmazásának költsége körülbelül megegyezik majd a mostani ificsapat fenntartási költségeivel.