Hu/Mérkőzés nélküli győzelem

From Hattrick
Jump to navigationJump to search
INTERWIKI

· English · Français · Magyar ·

Ha egy csapat nem állít be legalább 9 játékost a kezdő 11-be, az ellenfélnek azonnal jóváírják a győzelmet, 5-0-val. A meccsértékelés ilyenkor mindkét csapat minden pályarészénél „katasztrofális”, és a játékosok csillagos értékelése sem látható. Ha egyik csapat sem állít ki legalább 9-9 embert, akkor ez azonnali, mérkőzés nélküli döntetlen, 0-0 eredménnyel.

Az esetek többségében az azonnali vereség jó a győztes félnek, mert kockázatmentesen nyer a csapata és az edzés szempontjából is olyan, mint ha igaziból játszottak volna, viszont nem sérülhetnek meg, és nem kapnak lapokat. Ami hátrány, hogy a játékosok tapasztalatot nem kapnak.

Ilyenkor akár a B-alakulatot is pályára lehet küldeni, és a nagyágyúkat a kupameccsre tartogatni, ha esetleg még nem estünk ki a nemzeti kupából. Ugyanakkor, hogy a hátrányokat is említsük, lehet, hogy ha rendesen lefutott volna a meccs, ennél nagyobb gólkülönbség is születhetett volna; az azonnali vereség 5 gólja ráadásul nem számít a gólkirályi címért való versengésnél. Emellett az ilyen „meccsekre” kevesebben jönnek el, és ez csökkenti a bevételt. Mindent összevetve azonban, a fenti hátrányok nem igazán veszélyesek (az előnyökhöz képest, legalábbis).

Hogy elkerüld az azonnali, 5-0-s vereséget, célszerű beállítani és fenntartani egy alapértelmezett felállást legalább 9, de inkább teljes 11 játékossal. Így, ha elfelejted, vagy nincs rá módod kiadni az adott meccsre vonatkozó utasításokat, legalább nem kell az azonnali vereség következményeitől tartanod.

Nemzetközi jelölése az ilyen mérkőzéseknek: WO (walkover).

Lásd még