Hu/Mankó

From Hattrick
Jump to navigationJump to search

A Hattrick korábbi időszakában az „alulreprezentált” bajnokságokban szereplő csapatok induláskor automatikusan 1500 szurkolóval, illetve egy „szuperjátékossal” rendelkeztek – ez volt az ún. „mankó”. Mivel az átlagos képességszintek a mainál jóval alacsonyabbak voltak, a „szuperjátékos” győzelemhez segíthette a csapatokat, vagy eladásával váratlan bevételhez (mintegy 200 000 eFt-hoz) jutottak a tulajdonosok. Ezen felül az 1500 fős szurkolótábor szinte azonnal tovább gyarapodott és nagyobb meccsbevételeket eredményezett.

A mankó rendszerét 2002 áprilisában módosították (az USA-ban eltörölték – lásd a hivatalos üzeneteket). A program felszámolása után alakult csapatokat gyakran „mankó nélküli” csapatoknak nevezték.

Lehetetlen megbecsülni, hogy az ilyen támogatásban részesült csapatok mekkora előnyhöz jutottak a program ideje alatt és után, annak révén, hogy korán kezdtek játszani. Csak az USA-ban az látszik, hogy a Major League-be mindössze két „mankó nélküli” csapat tudott feljutni: az RH Crew és a Stiinta United.