Hu/Pénzügyek

From Hattrick

A klubod működéséhez pénzre van szükséged. Minden hétvégén elszámolod a heti költségeket és bevételeket. A műveletek pontos ideje ligánként más és más - nézd meg a Rád vonatkozó liga eseményeket. A Pénzügyek oldal mutatja az eheti büdzsédet, illetve a múlt heti pénzügyi helyzetet. Vedd figyelembe, hogy a bevételeid és a költségeid képletesen már a hét folyamán hozzáadódnak a számládhoz illetve levonódnak onnan. Például, ha veszel egy játékost 1 000 eFt-ért, a játékos azonnal rendelkezésedre áll, az “Ideiglenes” mező összege 1 000 eFt-tal megnő, de a számlád érintetlen marad egyelőre. Ugyanez vonatkozik a jegybevételre is, amely egy héttel a bejegyzés után kerül jóváírásra (kupameccsnél ez a késés egy fél hét).

Nincs akadálya a költekezésnek, még ha az egyenleged nullán is áll. 100 000 eFt hitel áll rendelkezésedre, de komoly kamatokat kell fizetned a kölcsön után, amíg tartozásod van.

Heti bevételek / kiadások[edit]

A hetente történő, pénzügyi frissítések alkalmával a következő dolgok történhetnek:

Bevételek[edit]

  • Szponzori bevételek: ápolj jó kapcsolatot a szponzorokkal, ez több bevételt fog jelenteni.
  • Jegybevétel: a várható bevételekről a Stadion oldalán tájékozódhatsz.
  • Ideiglenes bevételek: néhány dolog extra bevételeket hozhat a hét folyamán. Részben a játékoseladások és jutalékok, illetve az új szurkolók által fizetett tagdíjak is.

Kiadások[edit]

  • Bérek: minden héten, minden játékosodnak bért fizetsz. Ha olyan szerencsés vagy, hogy válogatott játékosod van, aki játszott is azon a héten a válogatottban, akkor részben térítik a bérét.
  • Személyzet költségei: a stábköltségek fejenként 300 eFt-ot tesznek ki hetente.
  • Stadion költségei: az arénád fenntartását és működtetését fedezi. Fontos, hogy ez a hetente fizetendő összeg független attól, hogy otthon vagy idegenben játszol. Itt jelenik meg a stadion építés költsége is.
  • Ifi-kiadások: az ifiakadémiára vagy a játékosmegfigyelői rendszerre fordított heti támogatás összege.
  • Kamatok: ha tartozásod van, fizetned kell némi kamatot.
  • Ideiglenes költségek: a játékosok megvétele mellett az edző cseréjének, a stábtagok kirúgásának, a játékosok átadólistára helyezésének, ifi játékosok felhúzásának stb. költségeit jelenti. Az összes, a héten felmerülő egyszeri költség itt halmozódik fel.

Szezonvégi bevételek[edit]

A jól teljesítő csapatok minden szezon végén bónuszt kapnak. Az első négy helyen végző kluboknak jár pénz. Az összeg a helyezéstől, és az osztálytól függ.

Aki pedig feljutott egy felsőbb osztályba, további bónuszban részesül.

A gólkirályi címért szintén jár pénzjutalom.

Lásd még[edit]