Hu/Osztályozó

From Hattrick
Jump to navigationJump to search
INTERWIKI

· Česky · English · Français · Italiano · Magyar ·


Az osztályozókat a szezon 15. hetében, a bajnoki meccs időpontjában játsszák. Az osztályozó dönti el, hogy melyik csapat kerül országa egyik magasabb osztályába, és ki csúszik eggyel lejjebb.

Ki játszik osztályozót?

Az I–V. osztály minden 5. és 6. helyezettje játszik hazai csapatként az eggyel alacsonyabb osztálybeli trónkövetelő ellen (aki saját csoportjában első lett, de nem szerzett elég pontot, hogy automatikusan feljusson; az első helyezetteknek csak a fele jut fel egyenes ágon).

Mik az osztályozó előnyei?

Az osztályozó sok lehetőséget hordoz magában – annyira, hogy néhány csapat akkor is inkább az 5. helyet célozza meg, ha például a 4. is elérhető lenne számára. Az osztályozót játszó csapatoknak például teljes hetük lesz két meccsel, ami az edzés szempontjából fontos lehet. A jegybevétel is csábítást jelenthet; ennek kiegyensúlyozására a Hattrick-stáb úgy döntött, hogy az osztályozó bevételén egyenlő arányban osztozik a két fél, és nem is látogat ki a mérkőzésre annyi néző, mint amennyi egy rendes otthoni bajnokira szokott.

Ki játszik osztályozót, és ki jut fel egyenes ágon?

Az utolsó bajnokik után a szerver legenerálja a végleges feljutási táblázatot, ami nem más, mint az adott osztály első helyezettjeinek rangsorrendbe állítása.

A lista felénél meghúzzák a határvonalat: a vonal felettiek automatikusan feljutnak, a vonal alattiak osztályozóra kényszerülnek. Az adott osztályra vonatkozó, hetente frissülő feljutási táblázat az egész szezon alatt minden csoport főoldaláról elérhető.

Lásd még