Hu/Töredékedzés

From Hattrick
INTERWIKI

· English · Magyar ·

Töredékedzés a neve annak a kis mennyiségű edzésnek, amelyet egy egész edzés 1/6-ára becsülnek, és azok a játékosok kaptak, akik egy adott héten nem edzett pozícióban játszottak, vagy egyáltalán nem játszottak. 2007 novembere óta immár csak a pályára lépő játékosok kaphatják meg, az egyáltalán nem játszók nem. A Szabályzat 6. fejezetében található táblázat így jelöli a töredékedzést: ((Valamennyi pályára lépő játékos)). Megjegyzendő, hogy védés edzésnél nincs töredékedzés.

Néhányan hasznot próbálnak húzni ebből a jelenségből a lépéshez nagyon közel álló játékosok vásárlásával. Ha sikerül jól megbecsülni a játékos töredékszintjét, pár héten belül lépni fog a nem edzett pozícióban való játszatás után kapott töredékedzéstől is. Ezután a játékost haszonnal eladják, ami a skill trading egyik formája. Mindenesetre jelentős tapasztalat kell az ennyire magas töredékszinttel rendelkező játékosok kiszúrásához, majd haszonnal való eladásához.

A töredékedzés az angol nyelvű fórumokon elsősorban osmosis training, illetve még residual training néven ismert, a hollandok gyakran klaverjas training-nek hívják.