Hu/Töredékszint

From Hattrick
Jump to navigationJump to search
INTERWIKI

· English · Français · Magyar ·

A töredékszint (nem látható szint) a Hattrickben szereplő képességszintek pontos értékéről szóló elmélet. Ha feltételezzük, hogy valamennyi szintnek megfeleltethető egy numerikus érték, így 1 = katasztrofális, 20 = isteni (ami valójában megegyezésen, nem tényeken alapszik), két képességszint között végtelen számú töredékszint lehet.

A képességszintek töredékszintjeit általában edzéshetekkel (remek + 3, lenyűgöző -1, +3 játékszervezés) vagy magukkal a képességszintekkel fejezik ki (isteni + 1; csak isteni szint fölött).


A játékos képességeinek töredékszintjei

Ha egy játékos kap edzést, mégsem fejlődik (lép szintet), az nem azt jeleni, hogy az edzés pocsékba ment. Egy 7,0-s képességszintű játékos csak egy kicsivel rosszabb, mint egy 7,1-es szintű, ám mivel az utóbbi – a felkerekítés miatt – 8,0-nak tűnik, sokkal magasabb áron kel el. A lehető legnagyobb haszon elérése érdekében sok menedzser specializálta magát magas töredékszinttel rendelkező játékosok keresésére és megvételére, majd gyors „megugratására” (lásd skill trading).

A 20-as (isteni) feletti képességszinteknek nincs külön elnevezésük, így még nehezebb őket felismerni. Az isteni szintű játékosok képességszintjét a TSI-jük vagy a fizetésük alapján lehet megbecsülni, vagy úgy, hogy megkérdezed a tulajdonosuktól, mióta edzi őket.

A játékosok töredékszintjeinek megbecslése

A leggyakoribb módszer erre a játékos edzésének nyomon követése.

A játékos töredékszintjéről a TSI-je vagy fizetése alapján is képet kaphatsz. Ez azonban kevésbé pontos módszer, mivel sok benne az ismeretlen változó (a 8 képesség + a forma).

A forma töredékszintjei

Ha egy játékos TSI-je minden ok (sérülés, edzés, erőnlétesés, öregedés) és látható formaváltozás nélkül emelkedik vagy esik, a legvalószínűbb ok a játékos forma-töredékszintjének módosulása.

A remek formának nincsenek töredékszintjei. Egy remek formában lévő, nem edzett, nem sérült és nem öregedő játékos TSI-je az edzésfrissítés után is ugyanannyi marad. Ez az információ az edzés TSI-re gyakorolt hatásának kiszámítása, illetve a játékos TSI-je és fizetése közötti kapcsolat vizsgálata esetén hasznos, mivel így eggyel kevesebb az egyenletben az ismeretlen tényező (a forma töredékszintje).

A tapasztalat töredékszintjei

A tapasztalat töredékszintjének ismerete akkor lehet hasznos, ha edzővé akarod konvertálni az egyik játékosodat. Egy 7,6-os tapasztalatú játékosból olcsóbb edzőt faragni, mint egy 7,1-es szintűből.

Gazdaságosabb megoldás, ha megfelelő (vagy alacsonyabb) tapasztalatú játékost veszel, és „feledzed” jóig, ahelyett, hogy egyből jót vennél, különösen akkor, ha jó vezetői képességgel rendelkező játékost szeretnél. A játékos tapasztalati töredékszintjének ismerete tervezhetővé teszi a szezont.

A csapatértékelések töredékszintjei

A csapatértékelések megközelítően mutatják a töredékszinteket, hogy jobban lásd, hogyan teljesített a csapatod.

  • éppen: 0,125
  • átlag alatt: 0,375
  • átlagos: 0,625
  • átlag felett: 0,875

katasztrófális = 1, pocsék = 2, csapnivaló = 3 stb.

Pl.: remek (átlag alatt) = 8,375.

Az „isteni (átlag felett)” képességszintek nem látszanak.

Eszközök