Hu/Xarnizmus

From Hattrick
Jump to navigationJump to search
INTERWIKI

· English · Magyar ·

A xarnizmus az ifiakadémiás edzés egyik irányzata, amely fenntartja, hogy a cél 17 éves 0 napos „sztárok” kinevelése magas elsődleges (lehetőleg remek) és egy hasznos másodlagos képességgel. Gyakran a zugizmussal állítják szembe. Az elnevezés egy amerikai menedzser, Xarn5 nevéből ered, és az ő nevelésének eredménye az ifiakadémiás játékos Sydney Hunt.

A xarnizmus fenntartja, hogy az ifiakadémia tulajdonosai csak „nagyon kevés magasan képzett 17 évest” eddzenek. A legjobb játékosokat 17 évesen és 0 naposan kellene felhozni a nagycsapatba, és ott folytatni az elsődleges képességük edzését. A xarnizmus követői, a xarnisták szerint ez a felnőtt csapatok, az akadémia és a nemzeti U20-as program legfontosabb érdeke.

Noha a xarnisták az edzést 1 személyre szabják, úgy gondolják, hogy más tehetségek is hasznot húzhatnak ebből. Így lehetséges, hogy legyen egy kiegészítő, noha kevesebb edzést adó edzéstípus a kiválasztott játékost fejlesztő edzésfajta mellett. A xarnisták úgy hiszik, hogy a kiválasztott játékosnak el kell érnie lehetőségei maximumát a kiegészítő képességekben is a felnőtt csapatba kerülését megelőzően, ezért fontos a kiegészítő képességeket is fejleszteni. A xarnisták nem folytatják egy adott képesség edzését a többi játékosuknak, ha a kiválasztott sztárjuk elérte belőle a maximumot.

A xarnisták úgy vélik, hogy a 17 évesen és 0 naposan felhúzható játékos képzésének leghatékonyabb módja az, ha szinte kizárólag 15 éves ifiket fogadunk el a játékosmegfigyelőktől.

Lásd még

Football.png A szócikk nem teljes kidolgozottságú (csonka). Segítheted a Hattrick Wiki-t az oldal bővítésével.