Hu/Kreatív játék

From Hattrick
INTERWIKI

· English · Magyar ·

Az alábbi tartalmak Hattrick felhasználók által végzett kutatáson és/vagy tapasztalatain alapulnak — ami azt jelenti, hogy azok valódiságát és pontosságát még nem erősítette meg semmilyen hivatalos közlemény, ezért nem feltétlenül fedik a játék valós működését. Kérlek ezt vedd figyelembe!A Kreatív játék taktika során a játékosok a különleges képességeiket és egyéb jellemzőiket igyekeznek jobban kihasználni.

Működése[edit]

Körülbelül 30%-al növeli meg a különleges események gyakoriságát és további 15%-al, ha mindkét csapat ezt a taktikát alkalmazza. Mind a negatív, mind a pozitív események gyakoribbak lesznek, mindkét csapatnál.

Megnöveli az időjárási különleges eseményeket is, de nagyon kis mértékben.

A taktika szintje[edit]

A kreatív taktikának nincs szintje. Annál hatásosabb, minél többféle specialitással rendelkező játékosunk van a megfelelő posztokon.

Hátrányok[edit]

A védelem értékelések 7,5%-al csökkennek. A specialitással rendelkező játékosok drágábbak, nehéz összeállítani egy erre a taktikára kihegyezett csapatot.

Alkalmazás[edit]

A kreatív taktika a meccsen előforduló speciális események esélyét növeli meg, annak eloszlásáról a birtoklás dönt. Függetlenül attól, hogy ki használja, mindkét csapat esélye ugyanúgy nő meg. Ezért akkor érdemes leginkább használni, ha birtokolsz, és specialitásokkal is jobban állsz.

Csapatoptimalizálás[edit]

Mivel elég ritkák az egyes különleges események előfordulásai, ezért elkerülhetetlen a csapat telezsúfolása specialitásokkal rendelkező játékosokkal. Természetesen figyelni kell, hogy megfelelő posztra megfelelő specialitás kerüljön, ehhez elegendő információkat találunk a különleges események oldalán (és az egyes specialitások leírásánál).

Összességében elmondható, hogy törekedni kell a változatosságra. Ha van már két Gyors szélsőnk és egy csatárunk, nem érdemes a másik csatárnak is Gyorsat választani, jobban járunk egy Jól fejelővel vagy Kiszámíthatatlannal. A védősort se tömjük tele egyféle specialitással, hiszen egyféle eseményből csak egy lehet a mérkőzésen és a gyakoriság se egyenes arányban növekszik a plusz játékosokkal.

A játékosok képességeit is érdemes a specialitásukhoz "igazítani", hiszen a különleges események gólra váltása általában ezektől függ, nem az értékelésektől. Pl. egy szélsőnek normál esetben semmi szüksége Gólszerzésre, viszont egy Gyors szélső sikeressége ettől a képességétől függ, így érdemes magas Gólszerzéssel rendelkező játékost a szélre beválasztani.

Figyeljünk oda azokra a különleges eseményekre is, melyek nem függnek speciális képességtől, mint pl. a fáradtság esemény. Ezeknél főleg a negatív esemény, amit igyekezni kell elkerülni. Ne feledkezzünk meg a szögletről se, legyen kéznél egy kiváló pontrúgó.

A taktika ellenszere[edit]

Egyértelműen a legjobb amit tehetünk, ha el tudjuk vinni a birtoklást. Ha még specialitással rendelkező játékosaink is vannak, akkor akár eseményeket is rabolhatunk, hisz egyféle esemény csak egyszer szerepelhet.

Jó húzás lehet egy Gyors hátvéd, mert miközben a leggyakoribb eseményeket a Gyors támadó játékosok idézik elő, addig egy Gyors védő 100%-os hatékonysággal állítja meg őket. Akár egy darab is elegendő belőle, csak próbáljuk meg eltalálni, melyik támadó oldalon lesz az ellenfél játékosa. Nem árt, ha szöglet kivédésében is felkészültek vagyunk.

Képességek tekintetében pedig minél magasabb Védekezésű védőkre lesz szükségünk.

Referenciák[edit]