Hu/Taktikák

From Hattrick
Jump to navigationJump to search
INTERWIKI

· Deutsch · English · Español · Français · Italiano · Magyar · Nederlands · Persian ·

07AWinningTactic.jpg

Idézet a Hattrick Súgóból

Minden mérkőzés előtt utasíthatod a csapatodat, hogy egy bizonyos taktikát használjon. Minden taktikának meg van a maga előnye, de a hátránya is – tehát válassz körültekintően. Hat különböző taktika (plusz az alap) közül választhatsz. Ha nem adsz meg taktikát, „alap” taktikával fogsz játszani.

Taktika szintje

Idézet a Hattrick Súgóból

Az adott taktika szintjétől függ, hogy mennyire vagy mestere egy taktikának. Ez a szint a játékosok különféle képességeiből kerül kiszámításra, figyelembe véve minden érintett játékos tapasztalatát is. A taktika szintjének hatékonysága másodsorban a saját és az ellenfeled mezőnyjátékosainak fő képességeitől is függ.

A taktika szintjét meghatározó képességek szintjének beszámításakor figyelembe kell venni a tapasztalatot, formát, erőnlétet és hűségbónuszokat is.

Taktikák

Ellentámadás

Az ellentámadás azt jelenti, hogy feladod a birtoklást a középpályán annak reményében, hogy ellentámadásból szerezz gólt. A taktika lényege, hogy az ellenfél kihagyott támadását fordítja vissza a csapat ellentámadásként. A sikeres ellentámadáshoz betonvédelem és elég jó támadás szükséges, hogy a kevés helyzetből gól szülessen.

Játéktördelés

A játéktördelés azt jelenti, hogy fontosabb lesz az ellenfél támadásainak megakadályozása, mint hogy saját játékosaink indítsanak támadást. Ennek eredményeképpen mindkét csapat számára kevesebb lehetőség adódik a gólszerzésre. Ha a játéktördelés mellett döntesz, (a kapust kivéve) valamennyi játékosodnak ajánlott minél magasabb erőnléttel és védekezéssel rendelkeznie.

Középen támadás

Amikor középen támadsz, a csapatod igyekszik majd középső támadásainak számát növelni, a szélső támadások terhére. A támadások száma nem változik, a taktika hátránya azonban az, hogy a szélső védelmed valamelyest gyengül.

Széleken támadás

A széleken támadás esetén a középen támadások helyett a szélső támadások számát növeled. Hátránya, hogy gyengül a középső védelmed.

Kreatív játék

A kreatív játék alkalmazásakor a mérkőzéseken mindkét csapatnál megnő mind a pozitív, mind a negatív különleges események (eventek) esélye. A kreatív játék során a csapat védelme gyengül. A kreatív játék a sok specialitással rendelkező játékosból álló csapatok számára kedvező.

Távoli lövések

A távoli lövések taktika használatakor a középső és szélső helyzetek egy része távoli lövéssé alakul. Ekkor csak a végrehajtó játékos és a kapus állnak egymással szemben, csak az ő képességeik számítanak. A taktika hátránya, hogy a középpálya és a támadások gyengülnek.

Statisztika

A tétmérkőzések 40%-án* használnak valamilyen taktikát, az alábbi táblázat ezek eloszlását mutatja, 2012-ben:

Széleken támadás 34%
Középen támadás 26%
Ellentámadás 19,5%
Kreatív játék 10,5%
Tördelés 9%
Távoli lövések 1%

*A bot csapatok és kezdő játékosok taktika nélkül játszanak, felsőbb szinteken magasabb ez a százalék.