Hu/Mérkőzések

From Hattrick
(Redirected from Hu/Mérkőzés)
INTERWIKI

· English · Español · Italiano · Magyar ·

A mérkőzés két csapat találkozója, összecsapása.

Mérkőzéstípusok[edit]

Egy átlagos Hattrick-csapat az alábbi tétmérkőzéseken szokott játszani: bajnoki, kupa- és osztályozó. A barátságos mérkőzések és barátságos kupák („barikupák”) meccsei nem számítanak a tétmérkőzések közé, noha fontosak a csapat fejlődése szempontjából. A válogatottak az alábbi tétmeccseken vehetnek részt: világbajnoki selejtezők és világbajnoki mérkőzések.

Tétmérkőzések[edit]

A tétmérkőzések másik elnevezése: hivatalos mérkőzés.

Bajnoki mérkőzések[edit]

A bajnoki mérkőzés két, azonos bajnoki csoportban játszó csapat közötti tétmérkőzés. A bajnoki mérkőzésekre a bajnoki fordulók időpontjában, szombat délután kerül sor. A bajnoki meccsek bevételének 100%-a a hazai csapatot illeti. Egy bajnoki szezonban minden csapat hét (7) hazai és hét (7) idegenbeli meccset játszik.

Bajnoki meccsen lehetséges a döntetlen.

Kupamérkőzések[edit]

A kupameccs két kuparésztvevő között zajló tétmérkőzés. A kupamérkőzésekre a barátságos mérkőzések időpontjában, azaz – országtól függően – kedden, szerdán, illetve csütörtökön kerül sor. A kupamérkőzés nem azonos a kupaszabályokkal játszott barátságos mérkőzéssel, sokkal inkább egy torna, küzdelemsorozat, amelyet az az ország rendez, amelynek bajnokságában játszik a csapatod.

A csapatok rangsorolására és a kupasorsolásra még a bajnoki szezon kezdete előtt sor kerül. A rangsorolás alapja az előző szezonban elért bajnoki eredmény. A csapatokat a legmagasabb osztálytól kezdve rangsorolják, egyre lejjebb. A kuparangsorban elfoglalt hely a szezon közben már nem változik.

A sorsolás a következő:

  • #1 az első helyezett játszik a legutolsóval,
  • #2 a második helyezett az utolsó előttivel, és így tovább.

Az alacsonyabb rangsorolású csapat játszik otthon. A meccsbevételből származó összeg 67%-a a hazai, 33%-a a vendégcsapatot illeti. A Hattrickben valamennyi országban rendeznek kupát, és szinte valamennyi országban megpróbálnak minden csapatnak esélyt adni a kuparészvételre – bár a legalsó osztályokban szereplő csapatoknak ehhez jó helyezést kell elérniük. Kupameccsen nem lehetséges a döntetlen. Ha a rendes játékidő végén a csapatok döntetlenre állnak, előbb automatikusan hosszabbítás, majd – ha szükséges – szétlövés (tizenegyesrúgás) következik. Ha egy kupameccset elveszítesz, akkor kiesel a további kupaküzdelmekből.

A kupában szereplő csapatok részvételük alatt nem köthetnek le barátságos mérkőzéseket.

Osztályozók[edit]

Az osztályozó a szezon tizenötödik (15.) hetében játszott tétmérkőzés. Az osztályozókon dől el, hogy mely csapatok jutnak tovább, illetve magasabb osztályba, és mely csapatok esnek ki egy alacsonyabb osztályba.

Barátságos mérkőzések[edit]

Minden meccs, ami nem tétmérkőzés, az barátságos. A barátságos meccsek fő célja az edzés maximalizálása, illetve az, hogy cserék jobb formában legyenek. Továbbá kisebb meccsbevételt is eredményez. Barátságos meccseken még a legmagasabb osztályban játszó csapatok esetében is nagyon ritka, hogy 5000 nézőnél többen jöjjenek ki a meccsre.


Privát Liga mérkőzések[edit]


Ranglista mérkőzések[edit]