Hu/Mérkőzések

From Hattrick
Jump to navigationJump to search
INTERWIKI

· English · Español · Italiano · Magyar ·

07Matches.png

A mérkőzés két csapat találkozója, összecsapása.

Mérkőzéstípusok

Egy átlagos Hattrick-csapat az alábbi tétmérkőzéseken szokott játszani: bajnoki, kupa- és osztályozó. A barátságos mérkőzések és barátságos kupák („barikupák”) meccsei nem számítanak a tétmérkőzések közé, noha fontosak a csapat fejlődése szempontjából. A válogatottak az alábbi tétmeccseken vehetnek részt: világbajnoki selejtezők és világbajnoki mérkőzések.

Tétmérkőzések

A tétmérkőzések másik elnevezése: hivatalos mérkőzés.

Bajnoki mérkőzések

A bajnoki mérkőzés két, azonos bajnoki csoportban játszó csapat közötti tétmérkőzés. A bajnoki mérkőzésekre a bajnoki fordulók időpontjában, szombat délután kerül sor. A bajnoki meccsek bevételének 100%-a a hazai csapatot illeti. Egy bajnoki szezonban minden csapat hét (7) hazai és hét (7) idegenbeli meccset játszik.

Bajnoki meccsen lehetséges a döntetlen.

Kupamérkőzések

A kupameccs két kuparésztvevő között zajló tétmérkőzés. A kupamérkőzésekre a barátságos mérkőzések időpontjában, azaz – országtól függően – kedden, szerdán, illetve csütörtökön kerül sor. A kupamérkőzés nem azonos a kupaszabályokkal játszott barátságos mérkőzéssel, sokkal inkább egy torna, küzdelemsorozat, amelyet az az ország rendez, amelynek bajnokságában játszik a csapatod.

A csapatok rangsorolására és a kupasorsolásra még a bajnoki szezon kezdete előtt sor kerül. A rangsorolás alapja az előző szezonban elért bajnoki eredmény. A csapatokat a legmagasabb osztálytól kezdve rangsorolják, egyre lejjebb. A kuparangsorban elfoglalt hely a szezon közben már nem változik.

A sorsolás a következő:

  • #1 az első helyezett játszik a legutolsóval,
  • #2 a második helyezett az utolsó előttivel, és így tovább.

Az alacsonyabb rangsorolású csapat játszik otthon. A meccsbevételből származó összeg 67%-a a hazai, 33%-a a vendégcsapatot illeti. A Hattrickben valamennyi országban rendeznek kupát, és szinte valamennyi országban megpróbálnak minden csapatnak esélyt adni a kuparészvételre – bár a legalsó osztályokban szereplő csapatoknak ehhez jó helyezést kell elérniük. Kupameccsen nem lehetséges a döntetlen. Ha a rendes játékidő végén a csapatok döntetlenre állnak, előbb automatikusan hosszabbítás, majd – ha szükséges – szétlövés (tizenegyesrúgás) következik. Ha egy kupameccset elveszítesz, akkor kiesel a további kupaküzdelmekből.

A kupában szereplő csapatok részvételük alatt nem köthetnek le barátságos mérkőzéseket.

Osztályozók

Az osztályozó a szezon tizenötödik (15.) hetében játszott tétmérkőzés. Az osztályozókon dől el, hogy mely csapatok jutnak tovább, illetve magasabb osztályba, és mely csapatok esnek ki egy alacsonyabb osztályba.

Barátságos mérkőzések

Minden meccs, ami nem tétmérkőzés, az barátságos. A barátságos meccsek fő célja az edzés maximalizálása, illetve az, hogy cserék jobb formában legyenek. Továbbá kisebb meccsbevételt is eredményez. Barátságos meccseken még a legmagasabb osztályban játszó csapatok esetében is nagyon ritka, hogy 5000 nézőnél többen jöjjenek ki a meccsre.


Privát Liga mérkőzések


Ranglista mérkőzések