Hu/Szurkolók

From Hattrick
(Redirected from Hu/Nézők)
Jump to navigationJump to search

A szurkolók hangulata

A szurkolók hangulata befolyásolja a mérkőzések látogatottságát.

Idézet a Hattrick Súgóból

A klub szurkolói klubjának tagjai pénzügyi szempontból jelentős döntéshozók. Az egy szezonra szóló tagsági díj (6 eFt/fő) kifizetésére egyszer kerül sor a szezonban, de ennél jóval fontosabb, hogy a hangulatuk befolyásolja a jegyeladást.

A legkönnyebben úgy tudod fenntartani a jó hangulatot és imponálni nekik, ha megfelelsz az elvárásaiknak (vagy meghaladod őket).

Hangulatot befolyásoló tényezők

 • Ahogyan a csapat a jelenlegi szezon célkitűzéséhez képest teljesít.
 • Ahogyan a csapat az adott tétmérkőzésen elvárt eredményhez képest teljesít. A kupameccsek különösen nagy hatással vannak a szurkolókra, különösen, ha egy magasabban rangsorolt csapat veszít egy alacsonyabb rangsorolású, otthon játszó csapat ellen. (Ha az elvárás az volt, hogy ki fogunk kapni és ki is kapunk, attól még érthetően romlani fog a hangulat, csak nem akkora mértékben, mintha magasabb elvárás lett volna a mérkőzésre.)
 • A csapat adott mérkőzéshez való hozzáállása (egy laza játék mellett a győzelem kevésbé javít a hangulaton, mint MOTS mellett, laza játék mellett egy vereség jobban rontja a hangulatot, mint MOTS mellett).
 • Ha extrém sok készpénzed van, az negatív hatással van a hangulatra.
 • Kis mértékben a szóvivők száma is befolyásolja.

A hangulat szintjei

A szurkolók hangulatának nincs többé középértéke. A szezonok közti szünetek alatt minden csapat szurkolóinak hangulata félig elmozdul a középérték felé, de soha nem áll pontosan vissza.

Szint Név
12 szerelmes versekkel bombáznak Supporter mood level 12.png
11 karneváli Supporter mood level 11.PNG
10 fellegjáró Supporter mood level 10.png
9 mámoros Supporter mood level 9.PNG
8 boldog Supporter mood level 8.png
7 elégedett Supporter mood level 7.PNG
6 higgadt Supporter mood level 6.png
5 csalódott Supporter mood level 5.png
4 ingerült Supporter mood level 4.png
3 mérges Supporter mood level 3.png
2 dühödt Supporter mood level 2.png
1 gyilkos Supporter mood level 1.png

Célkitűzés a szezonban

Idézet a Hattrick Súgóból

A szurkolóid minden szezon elején beszámolnak arról, milyen szereplést várnak a csapattól. Az új szezonnal kapcsolatos elvárások főként attól függnek, hogy mi történt az előző szezonban, mit vártak akkor a szurkolók, és abból mi valósult meg.

Ahogy a csapatod feljut (vagy kiesik), a szurkolóid szép lassan hozzászoknak az új helyzethez. Ha csak most jutottál fel, a szurkolók sokkal elnézőbbek lesznek. Ha azonban évek óta ugyanabban a bajnokságban játszol, a szurkolók hajlani fognak rá, hogy kicsit többet várjanak Tőled.

A célkitűzést befolyásoló tényezők

A következő szezon elvárásai az előző szezon végkimenetelétől függenek. A frissen följutott csapatok szurkolóinak nem lesznek nagy elvárásai a következő szezonra, míg a kiesett csapatoktól elvárják a feljutást.

A szezon célkitűzése rögtön az után frissül, hogy a csapat lejátszotta a szezon utolsó tétmérkőzését. Ha ezután még játszol osztályozót, akkor annak eredménye szerint az elvárás korrigálódik.

A szezonbeli célkitűzések elnevezése

Szint Név
8 Kiemelkedünk ebből a csoportból!
7 Nyerni kell ebben a szezonban
6 Cél a bajnoki cím!
5 Az első négyben a helyünk
4 Jó lenne a mezőny közepén végezni
3 Küzdeni kell a bent maradásért
2 Ebben a csoportban minden nap ajándék
1 Nem vagyunk idevalók

A mérkőzésekkel kapcsolatos elvárások

Idézet a Hattrick Súgóból

A szezonnal kapcsolatos elvárások az egyes mérkőzésekkel kapcsolatos elvárásokra is kihatnak. A Szurkolók menüpontban láthatod, mit várnak a szurkolók az egyes mérkőzéseken. A szurkolók elvárásai hazai meccseken általában magasabbak.

Ha a mérkőzés az elvárt módon alakul, győzelem esetén szeretni fognak (és nem bánkódnak nagyon a vereség miatt). Ha felülmúlod az elképzeléseiket, a hangulatuk természetesen még tovább javul. Ha azonban nem teljesítetted az elvárásaikat, az negatív hatással lesz a hangulatukra. A bajnokság első néhány fordulójában a szurkolók hangulata némileg mérsékeltebb.

A szezon elején a szurkolók egyes mérkőzésekkel kapcsolatos elvárásai a két egymással játszó klub szurkolóinak a szezonra vonatkozó elvárásain alapszanak. A bajnokság előrehaladtával a szurkolói reakciók szempontjából egyre fontosabbá válik az aktuális helyezés és a két csapat pontszáma. A kupamérkőzéseken a szurkolók elvárásainak alapjául mindössze a két egymással játszó klub szezonra vonatkozó elvárásai szolgálnak (az osztályt is beleértve).

Az elvárásokat befolyásoló tényezők

 • A szezon célkitűzése (fontossága a szezon előrehaladtával csökken).
 • Az aktuális helyezés a csoportban és az országban (a csoportban a szezon előrehaladtával egyre fontosabbá válik).
 • A két csapat pontjainak a száma (a csoportban a szezon előrehaladtával egyre fontosabbá válik)
 • Illetve, hogy a csapat otthon vagy idegenben szerepel-e.

A mérkőzéssel kapcsolatos elvárások elnevezései

Szint Név
11 Alázzuk meg őket
10 Gyerekjáték lesz
9 Győzni fogunk
8 Mi vagyunk a favoritok
7 Mi vagyunk előnyösebb helyzetben
6 Szoros lesz
5 Ők vannak előnyösebb helyzetben
4 Ők a favoritok
3 Ki fogunk kapni
2 Esélyünk sincs
1 Jobb, ha ki se állunk

Szurkolói klub

A szurkolói klub mérete befolyásolja a szponzorok hangulatát. A szurkolói klub létszámának van egy felső határa, ami az aktuális osztálytól függ. A szurkolói klubnak nevet is adhatunk.

A szurkolói klub növekedésének gyorsaságát számos tényező befolyásolja:

 • A szurkolók hangulata.
 • Ha egy csapat magasabb osztályba jut, sok izgatott szurkoló csatlakozik a szurkolói klubhoz, így a létszám 10%-kal növekszik. Ugyanígy, ha egy csapat kiesik az adott osztályból, az elégedetlen szurkolók elhagyják a szurkolói klubot, amelynek létszáma így 10%-kal csökken.
 • Ha egy csapat nevet vagy régiót változtat, a szurkolók 3%-a azonnal elpártol.
 • Minél közelebb van a szurkolói létszám a felső határhoz, annál lassabban jönnek a szurkolók.

Új csapatok

Minden új csapat 100 szurkolóval kezdi meg pályafutását. A szurkolók száma 100 alá, sőt akár 0-ra is csökkenhet, abban az esetben, ha a bajnoki szünetben többször régiót váltasz, de a napi frissítés során újra 100-ra fog emelkedni, legalább is az adott országbeli meccs utáni első frissítés alkalmával. Minél kevesebb osztály van egy adott országban, annál gyorsabban nő a szurkolói klub létszáma. Olyan csapatokhoz, amelyek csupán 3 osztályos bajnokságban szerepelnek, a frissítések alkalmával akár 25 új szurkoló is csatlakozhat, míg a nagyobb országokban ez a szám sokkal alacsonyabb.

Eszközök

Lásd még