Me/Igrači

From Hattrick

Hetrik klub je virtuelni fudbalski tim u kojem ste vi osnivač i menadžer. Sastoji se od virtuelnih fudbalskih igrača, obično od 20 do 30 (najviše 50). Menadžer bira formaciju sa 11 igrača (10 igrača i 1 golman) za svaku utakmicu, i još 5 zamjena (Napadač, Središnji, krilo, odbrambeni i golman).


Vještine[edit]

Svaki igrač ima 8 osnovnih vještina, a na njegovu izvedbu u različitim situacijama utječu i neki dodatni čimbenici. Proletimo prvo različite vještine: Izdržljivost: Utječe na to koliko će igrač gubiti na kvaliteti svog nastupa tijekom utakmice. Kreiranje igre: Sposobnost posjeda lopte i njegovog pretvaranja u prigode za pogodak. U napadu: Loptu bi trebalo pospremiti u mrežu. Na krilu: Sposobnost pripremanja prigoda pogotke probojem po bokovima Na vratima: Lopta ne bi smjela završiti u vašoj mreži. Proigravanje: Igrač koji je sposoban napraviti ključno proigravanje od velike je pomoći napadu momčadi. U obrani: Sposobnost zasutavljanja protivničkih napada. Iz prekida: Iskoristivost vaših slobodnih udaraca i najstrožih kazni ovisi o tome koliko je vješt vaš izvođač prekida.


Koliko je dobar vaš igrač?[edit]

U stvarnom nogometu za nekog igrača kažete da je dobar kad ga pogledate u utakmici. U Hattricku također nastojimo dočarati kvalitetu igrača. Mi to činimo pomoću ocjena (ne samo za igrače); kod igrača ocjene vještina kreću se od nepostojeće do božanske.

- Ocjene: U Hattrickovoj bazi podataka sve sposobnosti klubova i igrača predstavljene su preciznim brojčanim vrijednostima. Međutim, opisati igračevu vještinu s nečim poput 37.567 bilo bi prilično suhoparno i ne naročito vjerno. Umjesto toga, da bismo opisali ove vrijednosti koristimo različite nazive, pa tako jedan igrač može biti "odličan" u proigravanju suigrača, dok drugi može biti "impresivan". Evo kako su te ocjene organizirane: božanski utopijski čaroban mitski izvanzemaljski titanski natprirodan svjetski veličanstven sjajan izvanredan impresivan odličan dobar prolazan nedovoljan slab loš očajan katastrofalan nikakav