Hu/Játékosok

From Hattrick
Jump to navigationJump to search

A felhasználó a Hattrickben egy virtuális focicsapat tulajdonosa és menedzsere egy személyben. A csapat tagjai virtuális futballjátékosok, általában 20-30 fő (50 a maximum). A menedzser választja ki minden meccsre a formációt, a 11 játékost (10 mezőnyjátékos és egy kapus) és az öt cserét (1-1 csatár, középpályás, szélső, védő és kapus).

Ne feledd, technikailag az edződ is „játékos” , hiszen akár pályára is léphet!

Minden játékos számára van egy ideális pozíció, de hogy melyik az, azt neked kell kitapasztalnod!

Életkor

A játékos egyik meghatározó tulajdonsága az aktuális életkora. A 33. szezon kezdetétől (2007 július vége) minden játékosnak külön születésnapja van, és egy HT-év 112 napos. Korábban minden játékos életkora a szezon kezdetén, az első kupameccs előtti hétfőn frissült. Akkoriban minden játékosnak egyszerre volt születésnapja.

Forma

A forma a játékosok egyik legfontosabb jellemzője, mely azt mutatja, a focista mennyire tudja kihasználni a képességeit. Észre fogod venni, hogy egy formán kívüli, de egyébként tehetséges játékos gyakran gyengébb teljesítményt nyújt, mint kevésbé tehetséges, de csúcsformában lévő társa.

Tapasztalat

Az idősebb, tapasztaltabb játékosok gyakran jobban teljesítenek, mint a fiatal, zöldfülű csodagyerekek.

Hűség

A magas Hűséggel rendelkező játékosok jobban teljesítenek a pályán. A Hűség a csapatnál eltöltött idővel együtt növekszik.

Képességek

Minden játékosnak 8 alapképessége van, ezen kívül vannak más tényezők is, amelyek befolyásolják a teljesítményüket a különböző szituációkban.

A játékosok egy része (talán fele) speciális tudás birtokában van, amit különleges képességnek (specialitásnak) hívunk.

TSI

A TSI (Total Skill Index, teljes képességmutató) a játékosok képességeinek mérőszáma.

Személyiség

Minden játékosnak van saját személyisége.

Sérülések

A játékosok időnként megsérülnek. Ha ez bekövetkezik, a játékosnak lehet, hogy néhány meccset ki kell hagynia.

Sárga és piros lapok

A játékosok kaphatnak sárga lapot, vagy ki is állíthatják őket a meccsek alatt – a nagyon agresszív játékosokat még az átlagosnál is gyakrabban.

Lásd még